تب شالیزار در کمین مردم گیلان

0 896

در حالیکه در چند ماه گذشته مردم گیلان چالش‌های زیادی با بیماریهای ویروسی از جمله آنفولانزا  و کرونا ویروس دارند  و هنوز با پیامدهای اجتماعی و اقتصادی آن درگیر هستند اکنون تب شالیزار کشاورزان گیلانی را تهدید می‌کند. بعد ازتایید شیوع بیماری انگلی  فاسیولا در ماه گذشته، اکنون دانشگاه علوم پزشکی گیلان از نتیجه مثبت آزمایش تب شالیزار درچند گیلانی خبرداده و گفته است فرآیند نمونه‌گیری از بیماران احتمالی نیز درحال انجام است.

«آبتین حیدرزاده» با اشاره به بیماری لپتوسپیروز یا تب شالیزار گفت: باکتری عامل این بیماری می‌تواند از طریق چشم، مخاط دهان، خراش پوست یا منافذ دیگر و یا حتی مجاورت با محیط آلوده وارد بدن انسان شود. بیشتر افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری تب شالیزار قرار دارند کشاورزان و شالیکاران هستند. اما اما کودکانی که با آب‌های آلوده در ارتباط باشند نیز در معرض خطر قرار دارند. حتی نمونه‌ای از ابتلا به این بیماری به این شکل بود که شخص به ‌دلیل پاشیدن آب راکد جاده به صورتش به این بیماری مبتلا شده بود.

حیدرزاده نخستین علامت ابتلا به تب شالیزار را تب بالا عنوان کرد و افزود: مبتلایان به این بیماری  به دلیل شباهت‌های میان علائم کرونا و تب شالیزار ممکن است این دو بیماری را با یکدیگر اشتباه بگیرند . طول دوره کمون این بیماری کوتاه و بین ۳ تا ۷ روز علائم خود را نشان می‌دهد. احساس ضعف و خستگی، درد عضلانی و زردی و قرمزی چشم‌ها، درگیر شدن ریه، قلب و کبد و در موارد حاد فوت بیمار را در پی دارد که البته در سال‌های اخیر به‌ دلیل آنکه کشاورزان به ‌موقع جهت درمان به پزشک مراجعه می‌کنند فوتی نداشتیم.

وی با بیان اینکه تب شالیزار در گیلان شایع‌تر از کرونا بوده و افراد در صورت بروز علائم باید به مراکز درمانی مراجعه کنند گفت: تب شالیزار معمولاً از اواخر اردیبهشت و در فصل نشاء افزایش پیدا می‌کند و در دوره‌ی برداشت برنج نیز به ‌دلیل شستن دست با آب حاشیه شالیزار ممکن است موجب ابتلای کشاورزان به این بیماری شود.

حیدرزاده از ابتلا و بستری شدن حداقل ۳۰۰ گیلانی در سال به‌ دلیل بیماری تب شالیزار خبر داد و گفت: در برخی موارد ممکن است این بیماری با آنفلوآنزا یا سرماخوردگی اشتباه گرفته شود و بیمار بدون توجه به علائم دوران آن را سپری کند.

وی با تاکید بر مراقبت کشاورزان از سلامتی خود و رعایت نکات و دستورات بهداشتی تصریح کرد: در سال ۸۵ حدود ۷۰۰ گیلانی به‌دلیل ابتلا به بیماری تب شالیزار در بیمارستان‌ها بستری شدند که این موضوع هشدار دهنده است و می‌طلبد شالیکاران با رعایت دقیق موارد بهداشتی از مبتلا شدن به آب شالیزار جلوگیری کنند. ممکن است عده‌ای این بیماری را با کرونا اشتباه بگیرند اما با توجه به فصل شالیکاری و بالا بودن ابتلا به تب شالیزار نیاز است که کشاورزان هوشیار باشند.

گفتنی است بیماری لپتوسپیروز که در ایران به ” تب شالیزار ” معروف است، بیماری عفونی مشترک بین انسان و حیوانات است که در ایران اولین مورد وقوع آن در سال ۱۳۳۵ در انسان در استان گیلان گزارش شد. آلودگی به این بیماری ممکن است از طریق تماس با آب، غذا یا خاک با ادرار حیوان اهلی یا وحشی مبتلا، آلوده شده است، انتقال یابد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.