شوکه شدیم؛ مخالفیم!

0 360

اعلام ناگهانی سهیمه بندی سوخت و افزایش قیمت بنزین در بامداد جمعه از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی،  واکنشهای زیادی از سوی مردم و در فضای رسانه ای کشور به دنبال داشت. حتی نمایندگان گیلانی در مجلس شورای اسلامی هم از شوکه شدن و مخالفت با طرح دولت خبردادند.

به گزارش دیار میرزا، « سید کاظم دلخوش » نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از تصمیم سران قوا شوکه شده ایم، گفت: درشرایط فعلی این کار درستی است یا نه؟ درست است که کشور مشکلاتی دارد، ولی قوا باید این مسئله را بررسی می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه این کار درایام تعطیل مجلس اتفاق افتاد، افزود: اعتقاد ما براین است که دولت باید آنقدر قوی باشد که افزایش قیمت کالاها را کنترل کرده تا این قضیه تاثیر بدی روی وضعیت معیشت مردم نداشته باشد که بعید می دانم این کار از عهده دولت بر بیاید و متاسفانه اقشار ضعیف جامعه از این قضیه آسیب می بینند.

دلخوش با اشاره به اینکه این مسئله مشکلی را از مردم در شرایط فعلی حل نخواهد کرد، گفت: امروز نمایندگان هم نگرانند، اگر بنا به تصویب آن توسط نمایندگان بود این طرح که ۴،۳ ماه پیش مطرح شده بود تصویب می‌شد، مجلس شدیداً با افزایش قیمت بنزین مخالف بود و چند نرخی شدن بنزین قطعاً مشکل ساز خواهد شد.

دلخوش با اشاره به اینکه دولت اگر کسری بودجه دارد برخی از هزینه‌های اداری خود را کم کند، گفت: دولت خودش بزرگ شده است و باید کوچک تر شدن خود را دنبال کند و از خودش هزینه کند نه از مردم! باید برخی از مسائل با مردم در میان گذاشته شود و اگر مشکلی در این بحث‌ها داریم باید از نظرات مردم استفاده کنیم.

«غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی» نیز درمورد افزایش قیمت بنزین گفت: دولت طبق قانون هدفمندی یارانه‌ها موظف بود که نرخ حامل‌های انرژی را نزدیک به قیمتهای واقعی کند و در این راستا طبق همین قانون همچنین موظف شد که قدرت خرید مردم را افزایش دهد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه دولت بدون توجه به قدرت خرید و توان مردم دست به چنین اقدامی زده، گفت: دولت به یکباره بعد از شش سال که قانون را مسکوت گذاشته بود یک‎شبه تا ۳۰۰ درصد قیمت بنزین را افزایش داد.

وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت بنزین مصوبه سران سه قوا بود، افزود: مجلس چنین نظری نداشت و نمایندگان روز یکشنبه درکمیسیون برنامه و بودجه مجلس طرحی که جلوی افزایش سخت قیمت بنزین را خواهد گرفت، بررسی می کنند که در این طرح هر سال بر نرخ بنزین کنترل خواهد شد و اجازه نخواهیم داد که دولت هرچقدر دلش خواست قیمت بنزین را افزایش دهد.

نماینده رشت ادامه داد: در این طرح قیمت بنزین سال ۹۸ را بر روی یک نرخ ثابت تعیین خواهیم کرد و افزایش درصد آن را هم سالیانه ثابت می کنیم.

«مهرداد لاهوتی»  نماینده لنگرود نیز با اعلام مخالفت با این اقدام گفت: تجربه قانون هدفمندی یارانه‌ها یادآور خوبی در این‌گونه تصمیمات است، دولت مگر هدفمندی یارانه‌ها را اجرا کرده که امروز این کار را انجام می‌دهد؟

نماینده لنگرود در مجلس با اشاره به اینکه در دولت احمدی نژاد نیز تاکید ما بر واقعی کردن قیمت‌ها درکنار ایجاد تعهدات برای دولت بود، اضافه کرد: دولت از همه بندهای قانونی تخطی کرد، از جمله همین سوخت و امروز به چه دلیل یک مرتبه می‌خواهد این کار را انجام بدهد؟

وی ادامه داد: بنده با غلط و درست این کار کاری ندارم، واقعاً شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا یک توهین برای مجلس شده است، یعنی مجلس از تصمیمات گرفته شده توسط این شورا اصلا خبر ندارد، مجلس خلاصه ای از مردم است، اگر تصمیم افزایش قیمت سوخت توسط نمایندگان گرفته می شد باید به مردم پاسخ می دادند، شورای هماهنگی قوا دیگر چه صیغه‌ای است؟

لاهوتی با انتقاد از تصمیمات شورای عالی هماهنگی قوا بدون اطلاع مجلس گفت: اگر مجلس خبر نداشته باشد یعنی مردم خبر ندارند، مردم نمایندگان را انتخاب کرده‌اند که با واسطه در تصمیمات نقش داشته باشند و تصمیمات شورای عالی هماهنگی قوا خلاف قانون است.

نماینده مردم لنگرود از خود به عنوان شخصی که از روحانی در انتخابات حمایت کرد ‌نام برد و عنوان کرد: من همیشه منتقد ایشان هستم و آقای روحانی دست به انتحار زده و هر روز یک التهابی مانند دو سال آخر دولت احمدی‌نژاد با یک ادا و اطوار مشخص انجام می‌دهد و در کشور یک التهاب را به وجود می‌آورد.

« ولی داداشی » نماینده آستارا نیز با اشاره به وضعیت نامناسب اقتصادی مردم گفت: بنده با این شکل سهمیه بندی بنزین موافق نیستم، امروز وضعیت اقتصادی مردم اصلاً خوب نیست. وی با اشاره به وضعیت بحرانی اشتغال گفت: دولت نباید این کار را انجام می‌داد و این سهمیه بندی باعث فشار مضاعف و بیشتر به مردم می‌شود.

داداشی با اشاره به اینکه مجلس قبل از نظر خود را دراین قضیه اعلام کرده بود، اضافه کرد: مجلس مخالفت خود را پیش از این با این قضیه اعلام کرده بود، قبلاً در جلسه غیرعلنی مجلس از نمایندگان نظر خواسته شد و مجلس با این قضیه مخالفت کرد. بهتر بود که آقای روحانی در این قضیه با برگزاری رفراندوم نظر مردم را هم در مورد افزایش قیمت بنزین مورد بررسی قرار می‌داد.

« محمد حسین قربانی» نماینده آستانه اشرفیه نیز با بیان اینکه به شدت با افزایش هرگونه قیمت بنزین در شرایط بحرانی اقتصادی برای مردم مخالفم، اضافه کرد: متاسفانه هیچ مشورتی در این خصوص با مجلس شورای اسلامی انجام نشد و این یک تصمیم گرفته شده در جمع سران قوا بود.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به لزوم توجه بیشتر به مردم در این خصوص گفت: این موضوع باید با مشورت از نمایندگان مجلس و از طریق صدا و سیما، رسانه‌ها و خبرنگاران به عنوان پل ارتباطی میان دولت و مردم و نماز جمعه به مردم بیان می شد.

وی در خصوص برگزاری رفراندوم در افزایش قیمت بنزین با توجه به علاقه رئیس جمهور به برگزاری رفراندوم گفت: این قطعاً حرف درستی است! البته رفراندوم یکی از راهکارهای تعیین شده در قانون اساسی است و ما نمی‌توانیم مخالفان باشیم، ولی رفراندوم در مواقعی باید باشد که جزو شاکله‌های انتظارات عامه مردم باشد نه اینکه یک بحث سیاسی یا مسئله ای که از مطالبات عمده افکار عمومی نباشد؛ امروز بیشتر این مسئله که نیاز به رفراندوم داشت همین افزایش قیمت بنزین است.

منبع: دیارمیرزا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.