صدور مجوز برداشت درختان شکسته و خشک اطراف جادههای جنگلی از سوی سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، یکبار دیگر آرامش نسبی و سکوت کمعمق جنگلهای هیرکانی شمال کشور را برهم زد و اعتراض فعالان و دوستداران محیط زیست کشور را برانگیخت.
زیرا آنان این مجوز را به مانند صدور فرمان قتل درختان جنگلهای هیرکانی میدانند و معتقدند درختان شکسته و خشک ایستاده و حتی افتاده، زیستگاه حیوانات کوچک، برخی پرندگان و حشرات است و برداشت آنها اکوسیستم جنگل را به خطر میاندازد.
فعالان و دوستداران محیطزیست کشور صدور این مجوز را چراغ سبز به مافیای چوب و زمینهساز بازگشت شرکتهای پیمانکاری چوب و حتی فعالیت بیشتر قاچاقچیان چوب میدانند و خواستار لغو این مجوز و تداوم قانون تنفس جنگل و ممنوعیت بهرهبرداری چوب از جنگلهای هیرکانی مصوب سال ۱۳۹۶ هستند.
به نظر میرسد دولت و سازمانهای تصمیمگیر به جای آنکه با حل مسائل و چالشهای جدی جنگلهای هیرکانی همچون آتشسوزیهای گسترده، دپوی زباله، گردشگری بیضابطه و تخریبگر، نگهداری دام و چرای بیرویه، قاچاق چوب، هجوم آفات و حشرات و همچنین تجاوز به عرصههای جنگلی و جنگلخواری به فکر پایداری حیات و گسترش جنگل باشد به دنبال تامین مالی، درآمدزایی و منفعتجویی از جنگلهای آسیبدیده و رو به نابودی هیرکانی با بهانه حفاظت از جادههای جنگلی و جلوگیری از تخریب رودها و پلها و پیشگیری از رانش زمین است.
بهتر است دولت و سازمانهای تصمیمگیر کشور قبل از صدور هرگونه مجوز برای فعالیتها و اقدامات مرتبط با محیطزیست، ابتدا با برگزاری نشست یا مکاتبه نظر کارشناسی و دلسوزانه استادان دانشگاه و سازمانهای مردم نهاد را جویا شود و سپس تصمیمی درست در راستای حفظ منافع ملی بگیرد نه آنکه پس از صدور مجوز برداشت درختان شکسته و خشک جنگلها با برگزاری نشست هماندیشی در پی مدیریت رسانهها و محدودسازی افکار عمومی باشد.
آنچه باعث ایجاد بحران، تنش و تشویش اذهان عمومی میشود مطالبهگری استادان دانشگاه، صاحبنظران، رسانهها، فعالان و دوستداران محیط زیست نیست بلکه تصمیمهای اشتباه، غیرکارشناسی و تخریبگر برخی از مسئولان همچون صدور مجوز برداشت درختان شکسته و خشک جنگلهای بیرمق شمال کشور است. کسی که به درخت احترام نمیگذارد قابل اعتماد نیست.