بلاتکلیفی؛ چالش جدی تالاب عینک در مقابله با سنبل آبی

0 775

یک چهارم تالاب عینک درگیر سنبل آبی است که تهدیدی جدی برای این اکوسیستم محسوب می شود.
«حمزه عشوری» رئیس اداره حفاظت محیط زیست رشت گفت: حدود ۵ هکتار از وسعت ۲۰ هکتاری تالاب عینک رشت، درگیر گیاه مهاجم سنبل آبی است.
وی با بیان اینکه گیاه مهاجم سنبل آبی تهدید جدی برای محیط زیست تالاب‌های گیلان شده است، افزود: جمع آوری این گیاه مزاحم می‌تواند برای بهبود شرایط محیط زیستی این تالاب موثر باشد.
عشوری گفت: وجود سنبل آبی در گیلان بیشتر در تالاب‌ها و آبگیر‌های رشت، آستارا، صومعه سرا، لنگرود و انزلی گزارش شده است.

سنبل آبی یا ارکیده آبی به علت رشد سریع درمحیط‌های آبی و مصرف مقادیر زیاد اکسیژن آب، یکی از خطرناک‌ترین گونه‌های گیاهی غیربومی آبزی است که با سرعت بالایی تکثیر می‌شود و با گسترش درمناطق مختلف پهنه آبی، تهدیدی جدی برای تنوع زیستی به شمار می‌رود. این گیاه سال ۹۰ وارد تالاب بین المللی انزلی و پناهگاه حیات وحش سلکه صومعه سرا شد.

جمع آوری و مقابله با گسترش گیاه مهاجم سنبل آبی در چند سال گذشته ازسوی فعالین زیست محیطی استان آغاز شد. ماه گذشته نیز در یک حرکت گروهی از سوی موسسه زیست محیطی ” سرزمین ایده آل ما ” درحدود نیم هکتاراز تالاب پاکسازی شد.
«پیمان بازدیدی»مدیرعامل این موسسه گفت: رشد دوباره این گیاه به دلیل عدم توجه نهادهای متولی درخصوص پایش تالاب است. بلاتکلیفی وضعیت تالاب و مشخص شرایط این تالاب از سوی آب منطقه ای گیلان، بحث پاکسازی کامل تالاب عینک را از سنبل آبی دچار چالش کرده است .
در ادامه پاکسازی تالاب عینک از سنبل آب طی دو روز گذشته نیز محیط زیست استان اقدام به عملیات پاکسازی بصورت مکانیکی با استفاده از دستگاه جمع آوری زباله های شناور در این تالاب کرد.
«قربانعلی محمدپور» مدیرکل محیط زیست هم دراین باره گفت: درحال حاضر بهترین روش برای نابودی این گیاه، جمع آوری مکانیکی وهمچنین آگاهی و هشدار دادن به مردم برای پرهیز از هرگونه خرید و فروش و تکثیر و انتقال این گونه گیاهی است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.