نمایشگاه امسال ایران اکسپو در تهران، پذیرای بیش از ۸۰۰ شرکت بزرگ ایرانی، ۲ هزار و ۵۰۰ تاجر از ۱۰۶ کشور جهان و مقاماتی از ۳۹ کشور و سازمانهای بینالمللی مانند دبیرکل d8، اکو و آیورا است. سازمان منطقه آزاد انزلی هم در این نمایشگاه حضور دارد.
«مصطفی طاعتی مقدم» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در حاشیه این نمایشگاه، از اجرای طرح توسعه زیرساختها و ظرفیتهای ترانزیتی این منطقه خبر داد.
وی عنوان کرد: در هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵، طرح توسعه زیرساختها و ظرفیتهای ترانزیتی در منطقه آزاد انزلی برای تسهیل ترانزیت کالا با استفاده از راهآهن سراسری ارائه شده است.
طاعتی مقدم همچنین به خبرنگاران گفت: سال گذشته ۸۰ میلیون دلار کالای مسافری به منطقه آزاد وارد و ۲۵ میلیون دلار خدمات فنی و مهندسی شرکتهای دانشبنیان مستقر در منطقه به کشور روسیه صادر شد.
چند روز قبل یکی از نمایندگان گیلان ضمن انتقاد از عملکرد سازمان منطقه آزاد انزلی گفت: تغییرات مدیریتی پیدرپی، از جمله آسیبهای متوجه منطقه آزاد تجاری انزلی است و پرهیز از انتصابهای جناحی و سلیقهای و درعینحال، انتخاب افراد توانمند و آگاه به اقتصاد، فرهنگ و گردشگری، به توسعه این منطقه مهم تجاری و اقتصادی کمک میکند.
وی همچنین، نحوه جذب نیرو در این مجموعه را نامناسب دانست و افزود: جذب نیرو در این منطقه مورد رضایت نیست و ضرورت دارد تا تغییرات مناسب در نحوه جذب نیرو و چینش هیأت مدیره اعمال شود.
در حال حاضر بسیاری از تجار، بازرگانان، فعالان اقتصادی و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی از وجود برخی مشکلات و معضلات برای پیشبرد فعالیتهایشان، از قبیل قوانین دست و پاگیر گمرگی و نبود زیر ساختهای لازم انتقاد دارند.
لازم به ذکر است؛ بیش از ۲۰ سال از زمان تاسیس منطقه آزاد انزلی میگذرد، اما این منطقه همچنان با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکند. منطقه آزاد انزلی با وسعت دو هزار و ۳۰۰ هکتار در سال ۱۳۸۴ آغاز به کار کرد و دارای دو بندر بزرگ کاسپین و انزلی است و دو شهرک صنعتی با بیش از ۱۶۰ واحد تولیدی پذیرای فعالان اقتصادی در این خطه است.
همچنین توسعه محدوده منطقه آزاد انزلی و الحاق اراضی جدید به این منطقه، که اخیرا شدت گرفته و برخی به شدت پیگیر الحاق مناطق جدیدی مانند شهرک صنعتی سپیدرود هستند؛ نارضایتیهایی را میان ساکنین محلی و فعالان اجتماعی به وجود آورده است.