مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان از وجود حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسوبات در مخزن سد سفیدرود خبر داد و گفت: این میزان رسوبات خود معدن و پتانسیل بزرگی برای تامین مصالح پروژه های عمرانی استان است.
احداث پروژه های عمرانی و زیرساختی همچون راه آهن رشت – کاسپین و رشت – آستارا در گیلان نیازمند تامین مصالح ساختمانی درحجم بسیار زیاد است.
در حالیکه یکی از دلایل کندی پیشرفت پروژه های زیرساختی در حوزه راه و شهرسازی کمبود مصالح ساختمانی است. ماههای گذشته بود که استاندار گیلان دستور دارد برای تامین مصالح ساختمانی پروژه های عمرانی، استفاده از معادن کوهی و رودخانه ای در دستور کار قرار بگیرد، اما این دستور العمل هم پاسخگوی نیاز پروژه های عمرانی نبود و پیشرفتی در این پروژه ها حاصل نشد.
در حالیکه رودخانههای استان دیگر حجم و ظرفیتی برای برداشت مصالح و شن و ماسه ندارند، ماه گذشته رئیس کل دادگستری گیلان خواستار برداشت رسوبات پشت سدهای استان برای اجرای پروژه های عمرانی شد.
درهمین رابطه «وحید خرمی» مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان از وجود حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسوبات در مخزن سد سفیدرود خبر داد و گفت: این میزان رسوبات خود معدن و پتانسیل بزرگی برای تامین مصالح پروژه های عمرانی استان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان افزود: این میزان رسوبات در مخزن سد سفیدرود به اندازه ظرفیت یکصد میلیون کامیون است اما به طور معمول سالانه بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون متر مکعب از رسوبات برداشت می شود.
وی با اشاره به اینکه فقط استانهای شمالی برای تامین مصالح پروژه های خود با مشکل روبرو هستند، تصریح کرد: این میزان رسوبات در مخزن سفید رود کمکی جدی برای تامین بخشی از نیاز استان است و شرکت آب منطقهای گیلان آمادگی دارد تا برای این امر به هر قدری که نیاز است از این ظرفیت در اختیار پروژههای استان قرار دهد.
خرمی به مزیتهای استفاده از ظرفیت رسوبات سد سفیدرود اشاره و بیان کرد: برداشت از رسوبات سد سفیدرود برای تامین مصالح باعث برداشت کمتر از رودخانهها و آسیب رساندن کمتر به محیط زیست میشود.
وی اظهار کرد: در گذشته حجم ذخیره مخزن سد سفیدرود حدود یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب بود اما هماینک این میزان به یک میلیارد و ۵۰ میلیون متر مکعب رسیده و حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب آن از رسوبات پر شده است.