طی چند سال اخیر یکی از دلایل تاخیر و کندی در اجرای پروژه های بزرگ و مهم و عمرانی، کمبود مصالح ساختمانی و منابع معدنی عنوان میشد که منجر به درازا کشیدن بسیاری از طرحهای نیمه تمام گیلان و اختلاف میان دستگاههای اجرایی شد و استانداری و مسوولان سازمان صمت استان را به احیای معادن غیر فعال در راستای تامین مصالح مورد نیاز پروژه های عمرانی و راه سازی و ایجاد ظرفیتهای اشتغال زایی در حوزه معادن وا داشت.
در همین رابطه، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از مزایده ۲۰ معدن در استان خبر داد و گفت: با ورود معادن جدید به مدار تولید و در یک برنامهریزی صحیح سعی داریم ضمن حفظ معادن موجود ، مصالح ساختمانی مورد نیاز پروژه های استانی را تأمین کنیم.
«تیمور پورحیدری» با اشاره به اینکه ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی گیلان در حوزه صنعت و معدن است اظهار داشت: گیلان در حوزه زیرساخت صادراتی در این زمینه از جمله استانهای ضعیف است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به فعالیت های انجام شده در حوزه معادن در گیلان اضافه کرد: ۵۲ معدن فعال در گیلان وجود دارد و بیش از ۲۰ معدن نیز به مزایده گذاشته شده است..
وی با بیان اینکه برای افزایش سهم سرمایهگذاری در استان برنامههای مستمری در حال انجام است تصریح کرد: هیچ موانعی برای سرمایهگذاری در استان گیلان وجود ندارد و همه دستگاهها آمادگی پذیرش سرمایهگذاران را دارند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت: برنامهریزیهای جدی برای توسعه صادرات انجام گرفته و تیمی از سازمان توسعه تجارت ایران هفته گذشته برای بررسی مطالعه زیرساختهای صادراتی گیلان دعوت کردیم تا سهم صادراتی استان به ظرفیت مطلوبی برسد.
لازم به ذکر است پیشتر در آماری اعلام شد: از ۱۱۲ معدن ثبت شدهی استان، ۵۶ معدن فعال هستند. معادن غیرفعال نیز با مشکلاتی همچون معارضین محلی، زیست محیطی و منابع طبیعی مواجه هستند. معادن موجود در گیلان شامل معدن آهک، مارن، سنگ لاشه، میکا و شن وماسه بوده که ۶۰ درصد رودخانه ای و ۴۰ درصد معادن کوهستانی استان را شامل می شود.