۷۰ درصد واحدهای تعطیل گیلان احیا نمی‌شوند

به دلیل مشکلات حقوقی، قضایی و بدهی‌های نجومی کارخانجات؛

131

اداره کل صنعت، معدن و تجارت گیلان اعلام کرد؛ از میان ۳۲۲ واحد غیرفعال و راکد احصاء و شناسایی شده در استان، تنها ۳۰ درصد از واحدهای غیرفعال و راکد قابلیت احیاء دارند و می‌توانند به چرخه تولید بازگردند. بر این اساس ۷۰ درصد از واحدهای تعطیل استان برای بازگشت به چرخه تولید همچنان با مشکلاتی با ابعاد بسیار پیچیده‌تر در بخش‌های حقوقی و قضایی، بدهی‌های نجومی به بانک‌ها و مواردی از این دست مواجهند.

 

«تیمور پورحیدری»، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان خبر داد: از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تعداد ۱۱۶ واحد صنعتی در گیلان احیا شده است. وی این را هم اضافه کرد که در حال حاضر ۳۰ درصد از واحدهای غیرفعالی که در گیلان وجود دارند قابلیت احیا را دارا هستند و می‌توانند با حمایت‌های دولتی به چرخه تولید و صنعت بازگردند.

طبق گزارش رسمی سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان، هم‌اینک چیزی در حدود هزار و ۸۳۰ واحد صنعتی فعال ، ۱۰۰ واحد راکد غیرفعال و ۱۹۵ واحد غیرفعال در خارج از شهرک‌ها و نواحی صنعتی گیلان وجود دارد. همچنین ۲۰ واحد غیرفعال نیز در شهر صنعتی رشت هستند که از چرخه تولید خارج شده‌اند.

بر اساس این آمار در مجموع ۳۲۲ واحد غیرفعال و راکد در گیلان شناسایی و احصا شده است. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در مورد ۳۰ درصد از واحدهای غیرفعال با قابلیت احیاء اعلام کرده این کار به پایش مجدد وضعیت سرمایه‌گذاران، شناسایی عارضه‌های موجود و رفع آن‌ها از طریق طرح در جلسات کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید نیازمند است.

 

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که سرنوشت ۷۰ درصد مابقی از واحدهای غیرفعال گیلان که به گفته اداره کل صمت، فعلا قابلیت احیاء ندارند چه می‌شود و اساسا این دسته از واحدها چه مشکلاتی دارند که نمی‌توانند به چرخه تولید و اشتغال بازگردند؟

تیمور پورحیدری، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در این زمینه به مرور گفت: از آنجا که مدیران برخی از این واحدها فوت کرده‌اند و از طرفی وراث نیز توانایی و رغبت لازم برای ادامه کار را ندارند همچنین به علت بروز شرایط جدید به خاطر مسائل انحصار وراثت، نمی‌توان برای این دسته از واحدهای تولیدی و صنعتی غیرفعال اقدام خاصی انجام داد.

به گفته وی برخی از واحدهای غیرفعال گیلان که نمی‌توان فعلا برای احیاء آنان کاری انجام داد با مشکلاتی از قبیل بدهی‌های بانکی بسیار سنگین مواجهند و به خاطر همین بدهی، ماشین‌آلاتشان فروخته شده‌آلاتشان فروخته شده‌ آااا است. مدیران این واحدها قادر به پرداخت بدهی‌های سنگین نیستند و برای بازگشت به چرخه تولید، توانی هم برای خریداری مجدد ماشین‌آلات ندارند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان این موضوع را هم مورد تاکید قرار داد که دسته‌ای از این واحدها با مشکلات حقوقی و قضایی درگیر هستند. پورحیدری اضافه کرد: اداره کل صنعت، معدن و تجارت آمادگی کامل دارد با همکاری و رایزنی با دستگاه قضایی، بانک‌ها و سایر دستگاه‌های ذیربط، برای خروج کلیه واحدهای غیرفعال از حالت رکود و تعطیلی به خصوص ۳۰ درصدی که قابلیت احیاء دارند اقدامات لازم را از طریق حمایت‌های مالی، سرمایه در گردش، مالیاتی و یا رفع مشکلات به وجود آمده در بخش خط تولید و ماشین‌الات در کارگروه رفع موانع تولید به عمل آورد به شرط آنکه صاحبان و مدیران این واحدها نیز عزم و اراده لازم را برای این کار داشته باشند.

نظرات بسته شده است.