المانی برای شهدای سرپل ذهاب؛

کار ما راست نیفتد تا نباشیم متحد، تا نمانیم صف به‌صف

0 ۱۴

روز دوشنبه، نهم تیرماه و طی مراسمی با حضور مسؤولان شهری، از المان شهدای پل ذهاب در مرکز شهر رشت رونمایی شد. یادمانی جدید که به‌جای یادمان قبلی با مصوبه کمیته فضاسازی شهری کنگره ۸۰۰۰شهید استان گیلان و به همت سازمان سیما و منظر و فضای سبز شهری شهرداری رشت، طراحی و در پیاده راه فرهنگی و در ورودی ابتدای خیابان امام نصب گردید.

 

شهردار رشت در مراسم پرده‌برداری از این المان، از بانیان طراحی و نصب تمثال ۱۲ شهید پل ذهاب، تقدیر کرد و در خلال مراسم تنها از شهید قلی‌پور نام برده شد و نامی از دیگر شهدای المان جدید برده نشد.

 

مرکز شهر از زمان تاسیس عمارت بلدیه، در میان مردم «میدان شهرداری» و «میدان ساعت» نامیده می‌شود. حتی بعد از احداث پیاده راه فرهنگی و تغییر نام و کارکرد میدانی که دیگر خودرو از آن عبور نمی‌کند، نام «پیاده‌راه فرهنگی» نیز فراگیر نشد.

 

اما نام رسمی این میدان، که از زمان تاسیس بلدیه و حتی پیش از آن محل تجمعات مردمی در مرکز شهربوده و هست، « میدان شهدای ذهاب» است. این عنوان زمانی رسمی شد که پس از آغاز جنگ تحمیلی، که ۸ سال به طول انجامید، نخستین گروه از سربازان داوطلب از میدان شهرداری به سمت جبهه سرپل ذهاب اعزام شدند. از گروه ۱۶ نفره اعزامی، ۹ نفر در «سرپل ذهاب» به شهادت می‌رسند و پیکر آن شهدا در میدان شهرداری و در میان انبوه جمعیت مردم رشت تشییع می‌شود. پس از این رخداد، میدان شهرداری به میدان «شهدای ذهاب» تغییرنام داد.

 

پس از احداث پیاده راه در سال ۱۳۹۴ و همزمان با برگزاری کنگره شهدا در میدان شهرداری، المانی از یادبود شهدا ساخته و در میدان شهرداری و در ابتدای ورودی خیابان امام نصب گردید. اما در اواخر سال گذشته شهروندان شاهد ساخت بنای یادبود جدیدی بودند که دوشنبه ۹ تیرماه به طور رسمی از آن پرده‌برداری شد. در این المان –که بر پایه اصلی المان قبلی ساخته شده، یاد رزمندگان شهیدی که در سرپل ذهاب به شهادت رسیدند، گرامی داشته شده است.

 

اگر به آرشیو روزنامه‌های آن دوران رجوع کنیم، مراسم تشییع این شهدا بسیار باشکوه و مملو از جمعیتی بود که سربازانی که برای حفظ وطن از جان خود گذشته بودند، مشایعت می‌کرد.

 

روزنامه جنگل در شماره ۲۱۴ سال دوم و در صفحه ۲، به تاریخ یکشنبه ۲۰ مهرماه ۱۳۵۹ گزارشی تصویری از این مراسم منتشر کرده است و در گوشه سمت چپ، عکس و نام این شهدا به ترتیب ذکر شده است؛ « مسعود ایزد دوست، ساسان پورنقاشیان، داریوش مرادی، سیدکاظم سادتی، محمود مشخ، محمد مهدی پورشایگان، فتح اله قلی پور، احمد زمانی و مصطفی کریمی»

 

و در ذیل ۵ تصویر از مراسم باشکوه تشییع، شعارهایی نیز منتشر شده است. همچون این شعار:«کارما راست نیفتد تا نباشیم متحد، تا نمانیم صف به صف»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.