«شهرود امیرانتخابی» مدیرکل میراث فرهنگی گیلان از تاسیس موزه جنگلهای هیرکانی، زیتون و سایت موزه مارلیک در رودبار خبرداد.
وی گفت: گردشگری فرهنگی یکی از قدیمی ترین انواع گردشگری هاست و موزه ها پشتوانه ای محکم در راستای گردشگری فرهنگی محسوب می شوند.
امیر انتخابی بر لزوم توسعه مجموعه داری و صیانت از آثار و اشیا تاریخی تاکید کرد و گفت: باید ارتباط موثری بین کارکرد گردشگری با کارکرد موزه ها تعریف کنیم. ابنیه تاریخی ارزشمندی همچون میدان شهرداری رشت، ساختمان پست در رشت، ساختمان بانک ملی در انزلی و … که خود در حوزه گردشگری فرهنگی جایگاه ویژه دارند، می توانند با کارایی جدید همچون موزه های خصوصی بیش از پیش مورد توجه گردشگران قرار گیرند.
جمالی نماینده مردم رودباردرمجلس شورای اسلامی نیز دراین باره اهمیت افتتاح موزه ملی زیتون، موزه جنگل های هیرکانی و سایت موزه مارلیک برای شهرستان رودبار گفت: این پروژه ها باید آینده نگرانه و قابلیت توسعه داشته باشند تا بتواند پاسخگو حجم بالای مخاطبان باشد.
وی درخصوص جنگل های هیرکانی افزود: این جنگل ها نه تنها یک سرمایه ملی بلکه میراث و سرمایه ای بین المللی هستند و این باعث افتخار ماست که از داشته شهرستان رودبار، استان گیلان و ایران عزیزمان است ولی نگاه بین المللی برای حفظ آن وجود دارد که می توان با استفاده از این ظرفیت برای جذب بیشتر سرمایه و بودجه اقدام کرد.
جمالی درباره جایگاه شهرستان رودبار در تولید زیتون کشور افزود: تولید ۸۵ درصد زیتون کشور در شهرستان رودبار همواره نام رودبار و زیتون به هم گره زده است این آمار به نوعی در جهان منحصر به فرد است که بصورت ۲۴ ساعته به عرضه این محصول در سطح شهرستان پرداخته می شود.
پیشترنیز امیرانتخابی دراین باره گفته بود: براساس آخرین تصمیمات موزه ملی زیتون ایران درمحل ساختمان تاریخی میراث فرهنگی رودبار در دهه فجر امسال راهاندازی میشود که تاکنون کار مرمت این ساختمان انجامشده اما برای افتتاح آن به ابزار قدیمی تولید زیتون احتیاج است.
وی با اشاره به دلایل افتتاح موزه تاریخی زیتون افزود: یکی از اهداف افتتاح این موزه آشنایی مردم با زیتون بهصورت تخصصی ازجمله گیاهشناسی، زیستشناسی، اسطورهشناسی، تاریخچه زیتون در ایران و جهان، یافتههای باستانشناسی زیتون، شیوه سنتی تولید صابون زیتون، کاربردهای سنتی روغنزیتون و وسایل قدیمی تولید زیتون است.