چالش‌های زمستانی حیات وحش؛

تغذیه مدیریت‌شده یا مداخله نادرست؟

7

بارش برف در ارتفاعات موجب عدم دسترسی حیات وحش به غذا شده و با حرکت به سمت مناطق پایین دست به ویژه از کوهستان به سوی دره‌ها و حوالی مناطق مسکونی، آسیب‌پذیری آنان افزایش پیدا می‌کند.

 

در این مواقع صرفا نیروهای یگان حفاظت محیط زیست و بر اساس تشخیص و کارشناسی مجازند تا با تغذیه دستی و علوفه در مکان امن، حیات وحش به ویژه پستانداران و با دانه‌ریزی شامل گندم و ارزن برای پرندگان، به صورت مدیریت شده روزهای پرچالش را بر آنان آسان کنند. برخی شهروندان با تصور اینکه حیات وحش نیازمند کمک هستند به غذارسانی اقدام می‌کنند که این امر به دو دلیل نادرست است.

 

نخست آنکه تشخيص کمک‌رسانی با کارشناسان و اکولوژیست‌هاست. دوما اینکه حیات وحش با حیوانات شهری که بیشتر نیازمند کمک‌های انسان‌ها هستند، تفاوتی اساسی داشته و در شرایط آب و هوایی و عدم دسترسی به خوراک، ژن برتر و قوی‌تر است، که زنده مانده و به حیات خود ادامه می‌دهد و حیوان ضعیف‌تر از پا در آمده و طعمه سایر وحوش می‌شود.

 

بنابراین از عموم مردم درخواست می‌گردد تحت هیچ عنوان و به صورت دلسوزانه نسبت به غذادهی به حیات وحش اقدام نکنند. بجز در مواردی خاص که وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست است و گاهی نیز از طریق انجمن‌های تخصصی فراخوان برای تامین خوراک انجام می‌شود.

 

حیوانات شهری نظیر سگ‌ها، گربه‌ها و برخی پرندگان نظیر گنجشک‌ها و کبوتر‌ها در شرایط برفی نیازمند غذا رسانی مدیریت شده بوده و در شرایط بحرانی می‌توان به آنان کمک کرد.

 

از سویی دیگر با گذار حیوانات از ارتفاعات به مناطق جلگه‌ای رسم غلط و منسوخ شکار در روزهای برفی نیز به راه می‌افتد.

حیواناتی که به مناطق پایین دست پناه می‌آورند، بسیار آسیب‌پذیر بوده و در این هنگام عده‌ای با سو استفاده از شرایط برفی، دست به اسلحه برده و به دنبال شکار جانوران هستند.

 

از عموم مردم نیز درخواست می‌شود تا با شماره 1540 تماس گرفته و مشاهدات خود را جهت جلوگیری از شکار جانوران گزارش کنند.

 

«فعال محیط زیست و پرنده‌نگر»

نظرات بسته شده است.