تفاوت قیمت با تهران

دلیل اصلی افزایش قیمت مرغ در گیلان؛

0 243

در روزهای اخیرمرغ بار دیگر به چالش اقتصادی مردم بدل شده و با افزایش قیمت ناگهانی در برخی مراکز فروش به مرز هر کیلو صد هزار تومان نزدیک شده است. این درحالیست که ابتدای امسال مسؤولان ستاد تنظیم بازار گیلان وعده ثبات قیمت در این کالای اساسی را داده بودند و قرار نبود قیمت هر کیلو مرغ از کیلویی ۷۳ هزار تومان فراتر برود.

افزایش قیمت مرغ در گیلان چه شایعه و چه واقعیت در حالیست که این استان با تولید روزانه ۵۳۰ تا ۵۵۰ تن مرغ گرم، سومین تولید کننده مرغ کشوراست و نیاز استانهای همجوار و تهران را تامین می‌کند.

با وجود مصوبه ستاد تنظیم بازار گیلان و تعیین نرخ ۷۳ هزار تومان برای هر کیلو مرغ گرم، چرا قیمت این کالای اساسی که تا حدودی جایگزین گوشت قرمز در سفره‌های مردم شده با افزایش ناگهانی مواجه شده است؟

تفاوت قیمت با استانهای همجوار و تولید برخی واحدهای مرغ گوشتی خارج از زنجیره، موجب افزایش قیمت مرغ می‌شود. ما در گیلان با حدود ۶۰۰ تن تولید در روز به هیچ وجه کمبود تولید نداریم. حتی با توجه به میزان جوجه ریزی انجام شده، در ماه‌های آینده با تولید و تامین مرغ بیشتری در استان مواجه خواهیم بود.

«قاسم جواد زاده» معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی گیلان با اعلام این مطلب به مرور اظهار کرد: در شرایط عادی در حدود ۲۱۰ تن نیاز روزانه استان است و مابقی تولید حدود ۲۷۰ الی ۳۰۰ تن به تهران و استانهای همسایه ارسال می‌شود.

وی تأکید کرد: آنچه که باعث گرانی مرغ شده، تفاوت قیمت مرغ در استان ما با استانهای همجواراست که با قیمت بالاتری مرغ را عرضه می‌کنند. وقتی قیمت مرغ در تهران بیشتر از کیلویی ۷۸ هزار تومان است برخی با حضور در استان مرغ را خارج از شبکه زنجیره تولید تهیه و به تهران منتقل می‌کنند.

جواد زاده قیمت مصوب مرغ گرم توسط زنجیره‌های تولید استان را ۷۳ هزار تومان اعلام کرد و افزود: در تهران و استانهای همسایه که نیاز شان از گیلان تامین می‌شود مرغ را به قیمت بالاتری عرضه می‌کنند که این مساله به برخی از واحدهای تولیدی و عرضه کننده مرغ در استان تسری پیدا کرده است.

معاون توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه ۷۸ درصد تولید مرغ استان از سوی زنجیره‌ها تولید می‌شود که کلیه حلقه‌های تولید، توزیع و نظارت را در کنارهم داشته و هزینه‌های تولید در آنها کمتر است اضافه کرد: تعدادی از مرغداران استان در خارج از این شبکه فعالیت دارند که افزایش قیمت هزینه‌های تولید برای آنها موجب بر هم خوردن تعادل قیمتی تولید مرغ در سطح بازار شده است.

وی با تأکید به تعامل و همگرایی با این واحدها افزود: به دنبال ایجاد ساز و کاری برای در اختیار گذاشتن کشتارگاه و تعاونی‌های مرغ زنده برای واحدهای خارج از زنجیره تولید هستیم تا افزایش هزینه‌ها در آنها منجر به افزایش قیمت مرغ بیشت از قیمت مصوب ۷۳ هزار تومان نشود.

لام به ذکر است در گیلان بالغ بر ۹۰۰ واحد مرغداری،جوجه ریزی و تولید مرغ گرم انجام می‌دهند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.