تلاشها برای افزایش و جوانی جمعیت در گیلان تشدید یافته، بطوریکه روز گذشته رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از فعال شدن کلینیکهای ویژه سلامت باروری در رشت و تالش خبر داد.
درحالیکه ۱.۵ سال از تصویب و ابلاغ قانون جوانی جمعیت میگذرد و در بیش از ۱۷ استان کشور از جمله گیلان قرارگاههای جمعیت تشکیل شده؛اما طبق شاخصهای جمعیت شناسی وضعیت جمعیتی گیلان همچنان مطلوب نیست! در عین حال دانشگاه علوم پزشکی گیلان با جدیت به دنبال افزایش جمعیت در این استان است.
در همین رابطه «محمدتقی آشوبی» با اشاره به اقدامات نظام سلامت استان پیرامون قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده از راهاندازی کلینیک ویژه سلامت باروری و جوانی جمعیت در مراکز سطح یک و دو درمان ناباروری شهرهای رشت و تالش خبر داد.
وی با تأکید به راهاندازی بزودی این مرکز درلاهیجان،از حمایت مطلوب بیمه سلامت در حوزه درمان ناباروری خبر داد و افزود: تاکنون یک هزار و ۱۱۰ زوج نابارور در گیلان نشاندار و پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان نیز در رابطه با آن هزینه شده است.
آشوبی با اشاره به اجرای طرح نفس و نجات فرزندان ناشی از سقط در گیلان به روند کاهشی سقط جنین در استان خبر داد.
لازم به ذکر است؛ بنابر آمارها موجود نرخ جمعیت در سال گذشته به ۰.۶ رسیده است و روند کاهشی داشته. به طوری که اکنون بنا به گفته کارشناسان جمعیت نرخ باروری به ۱.۶ درصد به ازای هر زن رسیده است. از سوی دیگر نرخ سالمندی در کشور به ۱۰ درصد رسیده و در سال گذشته بیش از ۴۴ هزار نفر کاهش را تجربه کرده است. این آمار در گیلان ۱۵ درصد اعلام شده است.
در حال حاضر مهمترین چالش جمعیتی کشور، کاهش سطح باروری و پیری جمعیت است به گونهای که به گفته کارشناسان باروری در ۳۰ سال آینده روند کاهشی خواهد داشت.این روند در گیلان بعنوان پیرترین استان کشور و با کمترین رشد باروری، شدت بیشتری دارد و به عقیده کارشناسان در حال فرورفتن در چاله جمعیتی هستیم.
پیشتررییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، نرخ رشد جمعیت گیلان را یک صدم درصد با رتبه جمعیتی ۱۲ در کشور اعلام کرد و گفته بود: رتبه باروری گیلان در کل کشور، ۳۰ از ۳۱ استان است.
گیلان در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش میزان موالید ۳.۷ درصدی را ثبت کرد.