فرماندار رشت تایید کرد؛

مافیای نان در سایه نظارت ضعیف

0 ۱۲۳

فرماندار رشت معتقد است: دولت با همه مشکلات، یارانه آرد پرداخت می‌کند؛ اما آرد دریافتی توسط نانوایان با بدترین کیفیت تبدیل به نان می‌شود. او نان را خطر قرمز دولت خوانده و به وضوح می‌گوید: در حوزه آرد و نان شهرستان رشت مافیا وجود دارد.

 

نان، اصلی‌ترین غذای سفره گیلانی‌ها بعد از برنج، این روزها محل نزاع میان مردم، نانوایان و مسئولان است. شهروندان از وزن غیر استاندارد نان و بیات شدن سریع آن گلایه دارند و نانوایان، از هزینه‌های سرسام‌آور تولید، افزایش ۳۵ درصدی حقوق کارگران، قطعی‌های مداوم سامانه «نانینو» و کیفیت پایین آرد سهمیه‌ای شکایت می‌کنند.

 

از ابتدای سال چندین بار شهرهای گیلان به خصوص رشت صحنه تجمع و اعتراض نانوایان بود. ۱۷ تیر امسال، کمتر از دو هفته پس از جنگ ایران و اسرائیل، نانوایان رشت در مقابل فرمانداری و اتحادیه نانوایان تجمع کردند. آن‌ها کارتخوان‌های سامانه «نانینو» را به نشانه پایان همکاری با این سیستم ناکارآمد تحویل دادند.

 

برخلاف نظر فرماندار رشت که گفته است همه چیز را نمی‌توان پای کیفیت آرد گذاشت، نانوایان اما می‌گویند: کیفیت نان در رشت، به دلیل نوع آرد توزیعی، عملا در سه ماه بهار و سه ماه تابستان تا پایان شهریور پایین است. همین مسأله باعث شده نان استان در این دوره، نه وزن استاندارد داشته باشد و نه دوام.

 

این روزها در گیلان و سایر نقاط کشور، برخورد مسئولان با نانوایان شکل جدیدتری به خود گرفته است. در یک نمونه فرماندار سلماس در اقدامی نمادین، از نانوایان شهرش با نان پخت خودشان پذیرایی کرد؛ این حرکت به‌سرعت در شبکه‌های اجتماعی وایرال شد.

 

«اسماعیل میرغضنفری» فرماندار شهرستان، هم امروز در جلسه کارگروه آرد و نان اعلام کرد که برای برخورد با مافیا حوزه آرد و نان رشت، اتحادیه باید غربالگری و بازنگری جدی انجام دهد.

 

وی هشدار داد: وقتی نانوایی در طول سال چندین بار به دلیل مسائل بهداشتی تذکر می‌گیرد، دیگر جای اغماض وجود ندارد. طبق آمار رسمی، تنها در شش ماه گذشته ۴۸ نانوایی در رشت به دلیل تخلفات پلمب شده‌اند.

 

بر اساس آخرین سرشماری (سال ۹۵) شهرستان رشت، ۸۸۱ هزار و ۲۱۴ نفر جمعیت دارد. حدود چهار هزار نانوایی در گیلان فعال است که ۹۰۰ نانوایی از این تعداد در رشت فعالیت دارند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.