پل مرزی جدید ایران و جمهوری آذربایجان افتتاح شد

با حضور وزیر راه وشهرسازی و جمهوری آذربایجان؛

0 186

پل مرزی جدید آستارا – آستارا بر روی رودخانه آستاراچای با حضور مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و مسئولان جمهوری آذربایجان افتتاح شد.

پل جدید مرزی و مشترک اتومبیل رو، سایت موقت پایانه مرزی آستارا و راه موقت دسترسی به بزرگراه بین المللی و ترانزیتی آستارا – آستارا را میسر می‌کند.

«مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی بعد از ظهر شنبه در آئین بهره برداری از روگذر موقت پایانه مرزی آستارا اظهار کرد: سیاست دولت سیزدهم توسعه ارتباطی با همسایگان است.

وی با اشاره به فرصت‌های روابط تجاری ایران و آذربایجان افزود: توسعه ترانزیتی بین ایران و آذربایجان در بخش‌های مختلف رشد قابل توجهی داشته است.

وزیر راه و شهرسازی از ترانزیت حدود یک و نیم میلیون تن کالا بین دو کشور ایران و آذربایجان خبر داد و اضافه کرد: توسعه روابط ایران و آذربایجان در بخش‌های مختلف مورد تاکید دو طرف است. با احداث این پل، شبکه ترانزیتی کشور تقویت می‌شود و بخشی از مشکلات تردد در این منطقه رفع می‌شود.

«اسدالله عباسی» استاندار گیلان نیز در حاشیه بهره برداری از این پل مرزی گفت: چالش عمده ای که در ترانزیت کالا بویژه در صادرات و تقاضایی که از سوی کشور روسیه و سایر کشورهای منطقه قفقاز وجود داشت و موجب ترافیک شدیدی در این مرز و نیز شهرستان آستارا شده بود با احداث این پل رفع خواهد شد.

عباسی افزود: یکی از گره‌های اصلی در این مسیر مرزی، کاهش ظرفیت ترددی ایران به سمت آذربایجان به دلیل قدیمی و فرسوده بودن گذرگاه و پل موجود بود که فقط با عرض ۱۱ متر باید کل بار ترددی این محور را به دوش می کشید و ظرفیت مورد نیاز برای عبور کامیونی و مسافری را نداشت. همین امر موجب شد دولت سیزدهم تصمیم به اجرای و راه اندازی این پل مرزی بگیرد.

آستارا یکی از مرز‌های مهم ترانزیتی و صادرت کالا کشور است که باتوجه به قدمت ۲۰ ساله پایانه آستارا، مشکلاتی در این پایانه وجود داشت. پل موجود در آستارا در بافت قدیمی شهر آستارا قرار دارد اما پل جدید آستاراچای در مجاورت پل راه‌آهن احداث و به آذربایجان وصل می‌شود و با احداث پل مرزی آستارا چای و بزرگراه آستارا- آستارا، مسیر آستارا- باکو تکمیل شده و این بزرگراه از باکو به خطوط زمینی ایران متصل می‌شود.

لازم به ذکر است: ساخت پل مرزی آستارا در آغاز کار دولت سیزدهم آغاز شده بود، با اعتبار ۵.۸ میلیون یورویی و به موازات آزادراه باکو تا مرز آستارا به منظور ارتقا ظرفیت‌های ترانزیتی بین دو کشور احداث شد. عملیات اجرایی این پل مرزی اتومبیل رو از فروردین ماه ۱۴۰۱ شروع شد و با بهره برداری از آن  به زودی ورود و خروج کامیون‌ها در این مسیر برقرار و ظرفیت‌ها به ۲ برابر افزایش خواهد یافت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.