در حالیکه امروز «محمد حسین قربانی» نماینده تام الاختیار وزرات بهداشت در گیلان اعلام کرد به گواه آمارها و گزارشات قطعی، ابتلا به بیماری کرونا در استان گیلان روندی نزولی پیدا کرده، اما «ارسلان زارع» استاندار گیلان گفت: کاهش شمار مبتلایان بهمعنای نابودی ویروس کرونا نیست و اصناف پرخطر در ماه اردیبهشت همچنان تعطیل خواهند بود.
ارسلان زارع بعد از جلسهی ملی ستاد مقابله با کرونا در نشست خبری با رسانههای گیلان با اشاره به همکاریهای مناسب مردم و نیز تلاش کادر درمانی و تصریح اینکه کاهش شمار مبتلایان به معنای نابودی ویروس کرونا نیست، گفت: مشاغلی که در زمره مشاغل با ریسک متوسط قرار دارند، با رعایت همه پروتکلهای بهداشتی از فردا (اول اردیبهشت ماه) فعالیت خود را آغاز میکنند اما اصناف پر خطر، همچنان تا اطلاع ثانوی بسته میمانند.
وی افزود: به دنبال اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی و همکاری خوب مردم و تلاش کادر درمانی، تعداد افراد بستری شده ناشی از کرونا در بیمارستان های گیلان، نسبت به نیمه اسفندماه سال گذشته به یک ششم رسیده است.
وی با تصریح اینکه کاهش شمار مبتلایان به معنای نابودی ویروس کرونا نیست، افزود: طی جلسه امروز مقرر شد در ماه مبارک رمضان که پیش رو داریم؛ اماکن مقدس و مساجد کشور به منظور جلوگیری از تجمعات، تا نیمه اردیبهشت ماه همچنان تعطیل باشند و در جلسات بعدی ستاد ملی مدیریت کرونا، برای نیمه دوم اردیبهشت تصمیمگیری خواهد شد.
دکتر زارع بازگشایی مدارس را از دیگر موضوعات مطرح شده در جلسه امروز ذکر و بیان کرد: با توجه به تصمیمات این جلسه، کلاسهای درس همچنان به صورت غیرحضوری بوده و آموزش به صورت مجازی، استمرار دارد.
نماینده عالی دولت در گیلان یادآور شد: علاوه بر مقطع کارشناسی، کلاسهای مقطع کارشناسی ارشد نیز به صورت غیرحضوری تشکیل میشود و تنها در مقطع دکتری، کلاس های حضوری دایر است.
وی بیان کرد: بر اساس مصوبات جلسه امروز مرخصی زندانیانی که آزادی آنان برای جامعه خطرآفرین تلقی نمیشود، ادامه دارد و آنان میتوانند در کنار خانواده خود حضور داشته باشند.
استاندار گیلان با اشاره به سیاست حمایتی دولت مبنی بر اعطای وام قرض الحسنه یک میلیون تومانی به همه یارانه بگیران در صورت تمایل این افراد، گفت: ممکن است برخی یارانه بگیران دارای چک برگشتی باشند که مقرر شد این مساله در ارائه تسهیلات مذکور لحاظ نشود .
وی همچنین به تصمیم ستاد ملی مدیریت کرونا برای اعطای تسهیلات به صاحبان آن دسته از مشاغلی که به سبب شیوع ویروس متضرر شدند و چک برگشتی دارند، اشاره و اضافه کرد: مقرر شد از محل ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات درنظر گرفته شده برای این امر، به صاحبان این مشاغل که کارگری را اخراج نکرده باشند نیز تسهیلات کم بهره با سود۱۲ درصد پرداخت شود.
دکتر زارع در خاتمه سخنانش گفت: در این جلسه مقرر شد مشاغلی که در زمره مشاغل با ریسک متوسط قرار دارند، با رعایت همه پروتکلهای بهداشتی و تا ساعت ۱۸ هر روز از اول اردیبهشت ماه فعالیت خود را آغاز کنند که نمونه این امر پاساژها و مغازههایی است که در بازارهای مسقف قرار دارند، اما اگر در این مکان ها، شغل پرریسکی باشد و امکان تجمعات انسانی را فراهم کند؛ همچنان تا اطلاع ثانوی بسته میماند.