آسیب گیلان ازکمبود زیرساختهای درمانی

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان:

0 370

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به کمبود زیرساخت‌ها در حوزه بهداشت و درمانی استان گفت: کمبودهای زیرساختی حوزه درمان، گیلان را در شیوع بیماری کرونا آسیب پذیر کرده است.

«ارسلان سالاری» با بیان این مطلب در شورای معاونین دانشگاه ضمن تقدیر از تلاش شبانه‌روزی شبکه‌های بهداشت و درمان در اجرای واکسیناسیون کووید ۱۹ در سطح استان، اظهار کرد: باوجود کمبود در زیرساخت‌ها، تلاش شبانه‌روزی شبکه‌های بهداشت و درمان باعث موفقیت گیلان در اجرای واکسیناسیون کووید ۱۹ در سطح کشور شد. با این حال استان با توجه به موقعیت خاص خود از آسیب‌پذیرترین استان‌های کشور است و با توجه به بازگشایی مدارس و احتمال شیوع سویه جدید ویروس کرونا، خطر زیادی سلامت مردم را تهدید می‌کند که نیاز است با هم‌اندیشی بیشتر مانع از آن شویم.

سالاری با بیان اینکه هنوز شماری از جمعیت گیلان واکسن تزریق نکرده‌اند، افزود: در حال حاضر یکی از دغدغه های نظام سلامت استان واکسیناسیون زیر ۱۲ ساله هاست. این گروه اگرچه کمتر مبتلا به کرونا می‌شوند اما در انتقال و سرایت بیماری کرونا نقش زیادی دارند.

سالاری با تاکید به اینکه رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی کاملاً رعایت نمی‌شود، گفت: نظارت بر واحد‌های آموزشی و اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی باید با آموزش‌های مستمر جدی گرفته شود.

 لازم به ذکر است طی دوسال گذشته، شیوع بیماری کرونا و کانونی بودن بحران این بیماری در گیلان منجربه عیان شدن کمبودهای زیرساختی دانشگاه علوم پزشکی دراستان شد. بطوریکه در موج اول بحران کرونا این استان با کمبود تختهای بیمارستانی و مراقبتهای ویژه مواجه شد. بطوریکه اختصاص دوهزار میلیارد تومان اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور نیزنتوانست این عقب ماندگی را جبران کند. براساس آمارها، دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای جبران این عقب ماندگی در حوزه زیرساختهای نظام سلامت نیازمند بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان اعتبار است. بخش اعظمی ازاعتبارات دوهزار میلیارد تومانی در سال ۹۹، صرف تکمیل پروژه‌های درمانی و خرید تجهیزات پزشکی نظیر CT اسکن‌ها، اکسیژن سازها، پرداخت معوقات پرسنل و پزشکان و سایر تجهیزات ضروری پزشکی مراکز درمانی استان شد.

گیلان هشت مرکز آموزشی درمانی در رشت، ۹۶۳ خانه بهداشت، ۹۹ مرکز بهداشتی درمانی شهری، ۲۸۸ پزشک خانواده فعال و ۱۶۶۱ بهورز فعال دارد. همچنین بیشتر بیمارستانها و دانشکده های علوم پزشکی استان قدمتی بالای ۵۰ سال  دارند که این مساله از بزرگ‌ترین ضعف و چالش‌های حوزه سلامت گیلان در بخش عمرانی است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.