سیلاب‌های فصلی در گیلان؛ یک خبر تکراری و یک هشدار جدی

چرا آماده‌باش دستگاه‌های اجرایی تاثیری در مهار بحران‌های سیلابی گیلان ندارد؟

0 355

اوایل هفته گذشته مرور در گزارش «سیل‌های گیلان و بحرانی که نمی‌بینیم» اطلاعاتی از میزان قاچاق چوب در استان گیلان ارائه کرد. بر اساس این آمار استان گیلان با سهم ۲۵ درصدی در زمینه قاچاق چوب و پرونده‌های کشف شده در این زمینه یکی از استان‌های پرقاچاق کشور است.

مرور در ادامه این گزارش از رونق گرفتن خرید و فروش خاک‌های جنگلی برای مصارف خانگی نوشت؛ گویا بهره‌وری جدید از جنگل‌های کم‌جان شمال کشور وارد فاز تازه‌ای شده است و انسان با کندن خاک جنگل‌ها عملا درحال بر آب دادن خانه‌ی خود در شهرها و مناطق مسکونی است.

وقوع سیلاب‌های فصلی در استان گیلان مسئله‌ای نیست که جلوگیری یا کاهش آسیب‌های آن تنها متوجه دستگاه‌های خدمات‌رسان و مدیریت بحران استان باشد؛ نگاهی به سرخط خبرهای استان پس از هر بارش نشان می‌دهد میزان آمادگی دستگاه‌های اجرایی هرچقدر که باشد باز هم سیلاب‌ها کار خودشان را خواهند کرد؛ عرصه‌های مسکونی را تخریب می‌کنند، به احشام و زمین‌های کشاورزی را خسارت می‌زنند و زندگی ساکنان درگیر در این نواحی را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

امروز پس از آغاز دومین موج از بارش‌های پاییزی اداره کل هواشناسی استان گیلان، مدیریت بحران استان و همچنین شرکت آب منطقه‌ای در پیام‌هایی جداگانه نسبت به وقوع مجدد سیلاب در شش شهرستان هشدار دادند.

امیر مرادی، سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری گیلان در گفت‌و‌گو با ایسنا نسبت به سیلابی شدن شش شهرستان شفت و فومن، رودسر و املش و رشت و انزلی هشدار داد. این درحالی است شبنم هادی‌نژاد سرپرست اداره پیش‌بینی هواشناسی نیز از بارش ۱۷۰ میلیمتری باران در روزهای آینده خبر داد. سه‌گانه‌ی هشدارهای دستگاه‌های اجرایی با هشدار وحید خرمی مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان تکمیل شد و او نسبت به سیلابی شدن رودخانه‌های استان هشدار داد.

انتشار همه‌ی این هشدارها از سوی دستگاه‌های اجرایی استان پربارانی مثل گیلان که تا دو دهه قبل چندان با سیلاب‌های سریالی درگیر نبود، نشان می‌دهد برای در امان ماندن از سیل بیش از آنکه به کار اجرایی نیاز باشد، به کار فرهنگی و اجتماعی و همچنین پیگیری قضایی نیاز است. اگر روند تخریب جنگل‌های شمال کشور پایان نگیرد، سیلاب‌های فصلی مهمان همیشگی جلگه‌ی گیلان خواهند بود و با دیگر با هیچ مدیریتی نمی‌توان این بحران را سامان داد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.