در بدو بدو های پایان سال آقای استاندار وعده نشست خبری و پرسش و پاسخ دادند …. آقای عباسی در دیدار خود با اصحاب رسانه دیر آمدند، آداب دیدار نه این است که پس از ۴۰ دقیقه تاخیر نه شما و نه هیچ کدام از مدیران تان عذرخواهی نکردند، برایم بسیار جالب بود که هیچ کدام از همکاران نیز به این مورد اعتراضی نکرده و اصولا حرفی درباره آن زده نشد.
آقای استاندار شما که آمده بودید صدای رسانهها را بشنوید، کاش از سخنرانیهای طولانی دست میکشیدید، کاش حداقل پاسخگویی در میانه راه را درز میگرفتید و پاسخ تمام سوالات را بصورت مکتوب برای رسانه ها ارسال می کردید.
زمان کم، تعداد زیاد سوالات، فاصله زمانی بین جلسات برگزار شده و البته درد دلهای افراد که در ابتدا بیش از ۱۰ دقیقه نیز صحبت کردند تا به اصل مطلب برسند، و اعلام سقف برنامه تا زمان اذان، فشار را بالا برده و جلسه را به حاشیه کشاند.
تنها ۱۴ تن از شرکتکنندگان توانستند که سوالاتشان را بپرسند که مهمترین سوالات بیپاسخ شامل موارد زیر بود
- انتقاد از نحوه برخورد و تعامل خانم آقازاده با فعالین اجتماعی و درخواست تذکر جدی به ایشان
- جایزه جوانان برتر و حاشیههایش
- معیار انتخاب نخبگان
- اجرایی نشدن مصوبات سفر اول ریاست جمهوری
- افتتاح آزاد راه قزوین-رشت که آقای استاندار مدعی شدند که از ابتدا تنها قرار بوده که بزرگراه به سمت رشت ساخته شود و مسیر بازگشت همچنان در حالت قبلی باقی بماند، آنچه که در اسناد و مدارک میتوان یافت خلاف ادعای ایشان است که شاید برخی افراد از جمله آقای جمشید رسایی مجری پروژه آزاد راه قزوین ـ رشت ۱۳۸۱ – ۱۳۹۰ بتوانند نقشه و طرح آزادراه را روشن نمایند که حتی اگر ادعای ایشان درست باشد، عنوان آزادراه قابل کاربرد برای یک مسیر نیست؟ از سوی دیگر، در بخشهایی که در سالهای قبل افتتاح شد در شهرهای رستمآباد و منجیل میتوان تبعات اجتماعی – اقتصادی را مشاهده نمود، آیا اقتصاد بازار رودبار اینقدر متفاوت است؟ یا بقولی این دوستان شبگوی موثرتری دارند!؟
البته که بسیاری نتوانستند پرسشهایشان را مطرح کنند، پرسشهای مورد نظر رسانه مرور بجز مبحث بسیار مهم آزادراه قزوین-رشت، شامل موارد زیر است:
- با توجه به دستور آقای استاندار و وعده رئیس جمهور ۴ روز دیگر نباید هیچ پسماندی به دفنگاه سراوان وارد شود و این دفنگاه میبایست تعطیل شود، حال:
- محل دفن جدید کجاست؟ چرا محرمانه اعلام شده است؟
- از چه زمانی آغاز شده و مشاور و طراح و مجری چه کسی است؟
- آیا قرار است سیستم دفنگاه سراوان ادامه یابد؟ اگر که این گونه است تفاوتی ندارد که لوشان، منجیل یا قزوین باشد، فاجعه ادامه خواهد داشت
- هزینه راهسازی، ژئوممبران، ژئوتکستایل، رسکوبی و تمامی موارد ناشی از ایجاد دفنگاه بهداشتی برعهده چه دستگاهی است و از کجا تامین میشود؟
- هزینه ساخت تصفیهخانه شیرابه برعهده کیست؟
- هزینههای حمل ناشی از جابجایی که بعنوان عوارض پسماند میبایست از مردم دریافت شود، چقدر تغییر خواهد یافت و این به اطلاع شهروندان رسیده است؟
بعنوان مثال فاصله رشت ـ دفنگاه سراوان ۲۵ کیلومتر است و فاصله رشت ـ لوشان (محلی که بعنوان مرکز دفن پیشنهادی شنیده شده است) بالغ بر ۹۰ کیلومتر خواهد بود یعنی ۳.۶ برابر مسیر فعلی، این هزینه مازاد را که بر اساس قانون مردم باید پرداخت نمایند، قرار است با چه فرآیندی از مردم دریافت شود؟!
- چرا بجای همه هزینههای ساخت یک دفنگاه بهداشتی جدید، به سمت سرعت بخشیدن به زبالهسوز رشت، بهینهسازی کارخانه کود آلی و نیز تصفیه خانه شیرابه سراوان پیش نمیروید؟!
- حدود ۲۰ روز پیش گروهی از محققین ایرانی در دانشگاههای ایران، آمریکا و انگلیس، در یکی از ژورنالهای جهانی پژوهش مدلسازی طرح کردند که تا سال ۲۰۵۸ یعنی ۳۴ سال دیگر تالاب با ارزش جهانی انزلی خشک خواهد شد، کمیته مدیریت تطبیقی تالاب انزلی ۱۶ خرداد ۱۳۹۰ آغاز به کار نموده و اکنون نیز بعنوان کمیته مدیریت تالاب انزلی در استانداری گیلان فعال است:
- خروجی های این کمیته در دوران ریاست شما چه بوده است؟
- برنامه عمل کلی برای احیای تالاب انزلی چیست؟
- برنامه برای فاضلاب شهرهای رشت (رودخانه زرجوب و گوهررود)، بندرانزلی و صومعه سرا چیست؟
- برنامه تصفیه شیرابه دفنگاه سراوان به کجا انجامیده است؟
- آیا لابیگری برای افزایش ورودی آب رودخانه ولگا به سمت دریای کاسپین (بعنوان یکی از عوامل کلیدی در کاهش سطح تالاب) در دستور کار منطقه آزاد انزلی یا وزارت امورخارجه وجود دارد؟ نقش استانداری گیلان تا کنون در این حوزه چه بوده است؟
ما البته منتظر پاسخ نیستیم، آنچه عیان است چه حاجت به بیان است، اما اگر پاسخی به هر یک از این مباحث داده شود به رسم روزنامهنگاری در سایت اطلاعرسانی خواهد شد.