«یونس رنجکش» مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری گیلان گفت: به علت عدم شکلگیری پنجره واحد صدور مجوزها در قالب اجرای پروژه کلان دولت الکترونیک، فرآیند صدور مجوزهای سرمایهگذاری در گیلان سنتی و بسیار طولانی است.
رنجکش افزود: سرمایهگذاران برای دریافت مجوز گاهی اوقات ۲ تا ۳ سال از زمان طلایی شروع فعالیت طرح را از دست میدهند و در دستگاههای مختلف سرگردان میشوند.
مدیرکل جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری گیلان با تأکید بر اینکه از منظر قانون حمایت از شکلگیری پنجره واحد صدور مجوزهای سرمایهگذاری وجود دارد و دولت آن را در ستاد اقتصاد مقاومتی تصویب و ابلاغ کرده است، گفت: با وجود جلساتی که تاکنون برگزار شده این پنجره واحد هنوز در بسیاری از استانها از جمله گیلان ایجاد نشده است.
رنجکش به بروز تغییرات در کسب و کارها، مدیریت زمان و جلوگیری از اتلاف وقت در راستای صدور مجوزهای سرمایهگذاری اشاره کرد و افزود: برای جلوگیری از بروز چالش در سرمایهگذاریها باید نسبت به ایجاد پنجره واحد صدور مجوزها و به موجب آن تعیین وقت قانونی برای دستگاهها اقدام کنیم.
مدیرکل جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری گیلان متولی امر یکپارچه سازی صدور مجوزها برای کسب و کارها را وزارت اقتصاد و دارایی اعلام کرد و افزود: استانداری یک نهاد حاکمیتی و هماهنگ کننده محسوب میشود و بر میزان و چگونگی انطباق رفتار و عملکرد دستگاههای اجرایی با سیاستهای کلان دولت نظارت دارد.
رنجکش با تأکید بر اینکه در صورت وجود زیرساختهای دولت الکترونیک تمام دستگاههای ذیربط باید پاسخگوی نحوه عملکرد خود و رسیدگی به درخواستهای متقاضیان باشند بیان کرد: این هدف یک مطالبه عمومی و یک خواست همگانی است و هنوز در استان گیلان تشکیلات حوزه صدور مجوزها به صورت سنتی اداره میشود.
گفتنی است پیشتر مدیرکل جذب و سرمایه گذاری استانداری گیلان گفته بود: بیش از ۵ هزار فرصت قابل سرمایه گذاری در استان وجود دارد که ۹۰درصد این فرصت ها در حوزه گردشگری است و این فرصت ها باید تبدیل به سرمایه گذاری شود که نیازمند نگاه کار آفرینانه است. اما بخاطر قوانین و کم توجهی و برخوردهای سلیقه ای درهدایت و شناسایی سرمایه گذار کوتاهی صورت میگیرد.