بلاتکلیفی ۵ ساله روستای خرشک بعد از رانش؛

وعده‌هایی که روی زمین ماند

0 ۹

حدود ۵ سال از رانش زمین در روستای خرشک رودبار می‌گذرد. اما همچنان مردم این روستا در بلاتکلیفی به سر می‌برند و وعده‌های مسئولان برای حل مشکلات‌شان عملی نشده است. روستای خرشک رودبار ۳۴ خانوار ثبت شده دارد.

 

اول خرداد ۱۴۰۰ معدن روستای خرشک از توابع شهرستان رودبار ریزش کرد. معدنی که اهالی روستا از همان ابتدای فعالیتش در سال ۱۳۸۴ با آن مخالف بودند و اعتقاد داشتند که احداث این معدن کمکی به اشتغال منطقه نمی‌کند و آسیب‌های محیط‌زیستی  زیادی را هم با خود به همراه خواهد آورد.

 

در جریان رانش آن سال که البته تلفات جانی نداشت؛ چند واحد مسکونی به‌طور کامل دفن و به بسیاری از خانه‌ها و زمین‌های کشاورزی خسارت وارد شد. همچنین هر ۳۴ خانوار این روستا در پی رانش زمین بی‌خانمان شدند اما طی سال‌های گذشته هیچ اقدام مؤثری برای اسکان یا حمایت از آنها انجام نشد.

 

بررسی‌های کارشناسی حاکیست؛ برداشت بی‌رویه و غیرمجاز از معادن شن و ماسه، عامل اصلی رانش روستای خرشک رودبار بوده است. در همان ماه‌های نخست پس از حادثه، ۱۵ میلیون تومان به مردم حادثه‌دیده از سوی پدافند عامل داده شد.

 

اما این حمایت‌ها ادامه پیدا نکرد. ۵ سال از این حادثه می‌گذرد. با این حال بلاتکلیفی همچنان ادامه دارد و اهالی این روستا حق ورود به آن را ندارند.

 

«مهرداد گودرزوند چگینی»، نماینده شهرستان رودبار در مجلس، امروز در تذکری، خواستار رسیدگی به وضعیت روستای خرشک شده است.

 

رییس مجلس شورای اسلامی، هم در پی تذکر نماینده رودبار مبنی بر ترک فعل دستگاه‌های مسئول در زمینه رسیدگی به وضعیت روستای خرشک، به رییس کمیسیون عمران و معاونت نظارت مجلس دستور داد تا ضمن پیگیری موضوع، گزارشی از این پیگیری‌ها را ارائه کنند.

 

به گفته گودرزوند چگینی؛ خانوارهای روستای خرشک، وام مسکن دریافت نکرده‌اند و زمینی که برای ساخت معرفی شده هم آماده‌سازی نشده است و امروز برخی از آنان به ناچار در خانه‌های دیگران یا به شکل استیجاری در شهرهای اطراف زندگی می‌کنند و از خدمات اولیه‌ای چون آب، برق، گاز و راه دسترسی نیز محروم مانده‌اند.

 

لازم به ذکر است؛ روستای خرشک در فاصله ۱۰ کیلومتری از شهر رستم‌آباد و ۷ کیلومتری از شهر توتکابن قرار دارد. روستای اسطلخ‌جان (امام زاده محتشم)، روستای شهران و روستای دیورش از روستاهای همجوار آن هستند. اتوبان رشت – قزوین از نزدیکی این روستا می‌گذرد و می‌توان از زیرگذر به این روستا دسترسی داشت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.