شیوع کرونا ویروس در گیلان و کانونی بودن بحران در شهر رشت علاوه براینکه ادامه اجرای پروژه های عمرانی و زیر ساختی رشت را مختل کرد منجر به کاهش درآمد شهردار رشت از بخش های مختلف شد. این در حالی است که اقتصاد شهری و درآمدزایی شهرداریها به فروش املاک، صدور پروانه و دریافت عوارض نوسازی از شهروندان وابسته است.
درهمین رابطه «ناصرحاج محمدی» شهردار رشت در دیدار با رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مناسبت هفتهی سلامت افزود: در بحران کرونا بسیاری از دستگاهها توانسته اند از کمکهای دولتی بهرهمند شوند اما شهرداری رشت حتی از دریافت یک ماسک از مراکز مختلف محروم بوده تا جایی که خود دست به کار تولید ماسک زده است.
حاجمحمدی با تاکید بر اینکه اگر روزی شهرداری رشت تنها خدمات دهی خود در سراوان را کاهش دهد، تکثیر حشرات موذی و بوی تعفن مردم رشت را به شدت آزار خواهد داد، گفت: روزانه سه هزار لیتر سمپاشی در شهر انجام می شود. همچنین روزی ۵۷ تن شن و ماسه از بستر رودخانه به محل دفن زباله ها انتقال می دهیم تا روی زباله ها را با مخلوط بپوشانیم.
وی ادامه: ما با این وسعت خدمات در بخشهای اداری، خدمات شهری فضای سبز، حمل و نقل عمومی و… در روزهای کرونایی عملیات ضد عفونی، گندزدایی و پاکسازی شهر را هم انجام می دهیم و علاوه برآن درآمدهای ما در بخش های مختلف به شدت کاهش یافته است.
حاجمحمدی از رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان درخواست کرد: ازاعتباراتی که دولت برای مقابله به ویروس کرونا به گیلان اختصاص میدهد، شهرداریها بی نصیب نمانند تا حجم و میزان خدمات دهی شهرداری افزایش یابد.
گفتنی است یکی از منابع درآمدی شهرداری رشت دریافت عوارض از صاحبان مشاغل و صنوف در پایان سال است. اما به دلیل گسترش شیوع کرونا ویروس در اسفند ماه گذشته ، شهرداری رشت در ابلاغیه ای، دریافت عوارض مشاغل و صنوف درسطح مناطق ۵ گانهی رشت را تا پایان فروردین ماه به تعویق انداخت.