درجلسه ارزیابی مدیریت بحران استانهای شمالی اعلام شد؛ ۱۰ مخاطره مشترک سه استان شمالی کشور را تهدید میکند.
در این جلسه با اشاره به وقوع سیل و آتش سوزی بعنوان حوادث غیر مترقبه مشترک استانهای شمالی در خصوص شاخصهای ارزیابی آمادگی شهرداریها برای مقابله با خطرها و حوادث غیر مترقبه و پیوست مشاور کاهش خطر برای پروژههای عمرانی در سطح شهرهای استانهای شمالی تأکید شد.
«امیر مرادی» مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان به مروراظهار کرد؛ ۱۰ مخاطره مشترک سه استان شمالی کشور را تهدید میکند که مهمترین این بحرانها شامل حوادث طبیعی سیلاب، رانش زمین، آتش سوزی جنگلها،تنش آبی، زلزله، برف و.. است.
مرادی با بیان اینکه در حال پایش بحرانها و احصا مشکلات دستگاههای اجرایی هستیم اضافه کرد: هرکدام از سه استان شمالی، ناظر و سر تیم استان همسایه خواهد بود و کلیه اقدامات مدیریت بحران و دستگاههای اجرایی مرتبط را رصد خواهد کرد.
مدیرکل بحران گیلان با تأکید به رعایت شاخصهای ارزیابی آمادگی شهرداریها برای مقابله با خطرها و حوادث غیر مترقبه ادامه داد: دراین جلسه بر رعایت ضوابط و مقررات ملی ساختمان در صدور مجوزهای پایان کار توسط شهرداری ها، نظارت بر استحکام بنا، وضعیت نخالههای ساختمانی، کمیسیون ماده صد، اقدامهای بلند مرتبه سازی، کمیسیون ماده ۹۹ و ضوابط آن در راستای مدیریت بحران و رعایت ضوابط عمران شهری ضروری و بر لزوم پیوست مشاوره کاهش خطر برای پروژههای عمرانی تاکید شد.
وی همچنین با اشاره به اختصاص اعتبارات خسارت حوادث طبیعی استان، ازتخصیص منابع مالی جبران خساران حوزه تنش آبی و وقوع تند باد سال گذشته خبر داد و افزود: میزان خسارات سیلاب اخیر آستارا نیز جمع بندی شده و بزودی اعتبارات آن تامین میشود.
مدیرکل بحران استانداری گیلان اظهار امیدواری کرد: طبق گمانه زنیها و اقدامات انجام شده در حوزه تامین انرژی، پاییز و زمستان امسال در بحث تامین انرژی و سوخت صنایع با چالش کمتری مواجه شویم.
لازم به ذکر است؛ طبق گزارش دفتر کاهش مخاطرات سازمان ملل متحد برای بازه زمانی ۳۰ ساله گیلان با ۴۰ هزار و ۶۶۹ مورد بیشترین تلفات از نظر مخاطرات طبیعی در کشور را دارد. از ۴۲ حادثه طبیعی در کشور بالغ بر ۳۰ حادثه درگیلان اتفاق میافتد. برخی این بحران و بلایا عبارتند از سیل، زلزله، رانش زمین، آفات و امراض گیاهی، نوسانات آب دریا، سیلابهای شهری، برف سنگین، خشکسالی و کمبود آب.