در حالیکه ۶ ماه از اعلام آمادگی استانداری مبنی بر واگذاری ۲۳ پروژه دولتی به بخش خصوصی می گذرد، امروز استاندار گیلان به نبود رغبت در میان دستگاه های دولتی برای واگذاری پروژه های نیمه تمام به بخش خصوصی خبر داد.
« ارسلان زارع » استاندار با تاکید به طولانی شدن اجرای پروژه ها و هدر رفت بیت المال افزود: براساس گزارشات اعلام شده تعداد پروژههای دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد بسیار اندک است و باید پروژههایی با پیشرفت فیزیکی زیر ۶۰ درصد در فرآیند واگذاری قرار گیرند.
وی با تأکید براینکه بیشتر پروژههای نیمه تمام باید تا سال ۱۴۰۰ تکمیل و بهره برداری شوند گفت: نیمه تمام ماندن پروژهها برای سالهای طولانی هدر رفت بیت المال را به دنبال دارد. برای پیشرفت در این امر باید کمیتهای تشکیل شود و هر میزان اعتباری که برای تکمیل این پروژهها نیاز باشد تأمین و تسهیل خواهیم کرد. درهمین راستا دستگاههای اجرایی ظرف مدت یک هفته پروژههای نیمه تمام خود را اعلام کنند.
در همین رابطه «کیوان محمدی» رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان نیزبا اشاره به شناسایی ۲۳ پروژه استان برای واگذاری به بخش خصوصی، گفت: تکمیل این پروژه ها به ۵۱ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی با اشاره به وضعیت بند ج جرایم ماده ۲۴ قانون و مبالغ قابل توجهای که بابت این بند از بودجه عمرانی استان اختصاص یافته است، افزود: از سال ۹۵ تاکنون در مجموع ۷۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از بودجه عمرانی استان برای پرداخت جرایم در قالب این بند اختصاص یافته است. اداره کل راه و شهرسازی گیلان بیشترین موارد جرایم در این بند را دارد و بیشترین مبلغ در قالب این بند به دو پرونده شهرستان آستارا با مبلغ ۵۱ میلیارد تومان اختصاص یافته و بیشترین شاکیان نیز مربوط به شهرستان رشت است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان به برخی دلایل ایجاد چنین پروندهها و جرایمی برای دستگاهها اشاره کرد و افزود: عدم مطالعه و برآوردهای درست پروژهها، عدم اجرای درست، تملک به موقع زمینها، ضعف در بخش حقوقی دستگاههای اجرایی و عدم حضور نماینده حقوقی دستگاهها برای دفاع برخی از دلایل تشکیل پروندهها و پرداخت جرایم است.
گفتنی است پیشتر«شراره کاووسی» سرپرست حوزه برنامهریزی مدیریت و برنامهریزی استان گفته بود: در واگذاری پروژههای نیمه تمام استان به بخش خصوصی براساس ماده ۲۷ قانون به دولت اجازه واگذاری طرحهای تملک دارایی سرمایهای را در قالب انواع عقود مشارکتی با بخش خصوصی میدهد.
کاووسی افزود: این پروژهها شامل پروژههای نیمهتمام، تکمیل شده و آماده بهرهبرداری طرحهای تملک داراییهای سرمایهای است که در۱۲ شهرستان گیلان واقع شده اند. پنج پروژه در رشت، سه پروژه بندرانزلی، در شهرستانهای فومن، آستارا ، رودبار، لاهیجان و لنگرود هرکدام ۲ پروژه، و یک پروژه در هر شهرستان رودسر، آستانه اشرفیه، شفت، سیاهکل و تالش نیمهتمام است.