۳۰ درصد روستاهای گیلان فاقد اینترنت همراه هستند

133 روستای گیلان تا پایان دولت به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌شود

0 461

گیلان بیش از ۲ هزار ۵۰۰ روستا دارد که تنها حدود هزار و ۳۰۰ روستای آن به اینترنت مبتنی بر Adsl دسترسی دارند و بسیاری از روستاهای واقع در ارتفاعات از زیرساختهای مخابراتی و اینترنتی وزارت ارتباطات محروم هستند. آمارها از وجود ۵۳۸ روستای بالای ۲۰ خانوار گیلان حاکی است که فاقد اتصال اینترنت روی موبایل هستند.

سال تحصیلی گذشته بود که عدم آنتن‌دهی موبایل و فراهم نبودن بسترهای پوشش اینترنت در برخی روستاها بویژه در ارتفاعات استان، باعث شد دانش آموزان این مناطق عملاً از آموزش مجازی بی بهره باشند. روستاهای براگور، بلوکات و انبوه رودبار، برخی روستاهای تالش، رضوانشهر و رحیم آباد از جمله روستاهای گیلان بودند که نبود اینترنت وعدم دسترسی دانش آموزان ساکن درآنها به شبکه‌ی شاد رسانه‌ای شد. این درحالیست که بهبود وضعیت زیرساختی و همچنین برقراری اتصال دائمی به اینترنت بخش زیادی از مشکلات دانش آموزان این روستاها را کاهش خواهد داد.

درهمین رابطه مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان از اتصال ۳۳ روستای استان به شبکه ملی اطلاعات تا پایان دولت خبر داد.«فرزاد توکلی» گفت: درحال حاضر هزار و ۹۲۷ روستای گیلان به شبکه ملی اطلاعات دسترسی دارند و ۱۳۳ روستا نیز تا پایان دولت متصل می‌شود.

وی گفت: روستاهای هدف در این پروژه روستاهای بالای ۲۰ خانوار بوده و اکنون حدود ۱۳۳ روستا در پروژه ارتقای تکنولوژی سایت‌های تلفن همراه و احداث سایت‌های جدید توسط اپراتورهای تلفن همراه و اپراتور اینترنت پرسرعت روستایی(های‌وب) قرار گرفته که در حال انجام بوده و تا پایان دولت به اتمام خواهد رسید.

توکلی در ادامه در پاسخ به مرور در خصوص نصب دکل و سایتهای مخابراتی در این روستاها افزود: اجرای نصب دکل در روستای براگور درمرحله بتن ریزی و حفاری قرار دارد. همچنین هفته گذشته تجهیزات و دکل مخابراتی به روستای انبوه رودبار ارسال شده است.

 توکلی درباره ارتفاعات تالش نیز افزود: نصب تجهیزات مخابراتی روستایی برای روستاهای ارتفاعات تالش ازسوی شرکت‌های وب که اپراتور روستایی است اجرایی شده و در یک برنامه بلند مدت قصد داریم تجهیزات نسل ۳ همراه اول را دراین مناطق نصب و اجرایی کنیم.

 مدیر کل ارتباطات استان تأکید کرد: اپراتورهای تلفن همراه در ۷۰ درصد استان گیلان متعهد به سرویس‌دهی هستند اما در ۳۰ درصد روستاها بخش خصوصی تعهد ندارد و دولت باید نسبت به نصب دکلهای مخابراتی اقدام کند.

وی وعده داد: طبق برنامه ششم توسعه، وزارت ارتباطات مکلف است که تا شهریور ۱۴۰۰، ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار را تحت پوشش اینترنت قرار دهد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.