مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: حدود ۱۰۳ هزار واحد مسکونی روستایی در استان نیازمند مقاوم سازی است که ۴۳ درصد واحدهای روستایی را شامل میشود.
«حامد دائمی» به مناسبت ۳۱ خرداد سالروز زلزله رودبار گفت: مسکن روستایی برخلاف مسکن شهری، مسکن معیشت محور است و چون مسکن روستایی از قدیم قطب تولید بوده برای نگه داشتن مردم در روستاها باید شرایط مطلوب ایجاد شود که این کار از سال ۸۴ با مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی شروع شد تا از مهاجرت بی رویه روستائیان به شهرها کاسته و حتی مهاجرت معکوس به روستاها شروع شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان با بیان اینکه این بنیاد طبق برنامه قرار است هر سال ۶۰۰۰ واحد مسکونی غیر مقاوم در مناطق روستایی را مقاوم سازی کند، گفت: با برنامه ریزی انجام شده، پیش بینی میشود تا ۱۰ سال آینده همه واحدها مسکونی غیر مقاوم روستایی در استان مقاوم سازی شود.
وی بیان کرد: بر اساس آخرین آمارگیری از ویژگیهای مسکن روستایی تعداد واحدهای مسکونی ۲۹۷ هزار و ۶۹۷ میباشد که ۱۶۰۹ هزار و ۳۰۹ واحد مقاوم است از این تعداد بیش از ۱۰۵ هزار واحد از تسهیلات مسکن روستایی بهره مند شدند.
وی ادامه داد: حدود ۱۰۳ هزار واحد مسکونی روستایی در استان نیازمند مقاوم سازی است که ۴۳ درصد واحدهای روستایی را شامل میشود.
دائمی ایجاد مقاومت لازم برای مقابله با تلفات در حوادثی نظیر زلزله و حفظ زمینهای زراعی، باغها و جنگلها را مهمترین هدف اجرای طرح مقاوم سازی مسکن روستایی بیان کرد.
لازم به ذکر است ؛ زلزله ۷.۳ ریشتری سال ۱۳۶۹ رودبار و منجیل در زمان خود سهمگینترین سانحه طبیعی در سالهای پس از انقلاب بود که منجر به درگذشت حداقل ۱۵ هزار نفر از هموطنان و تخریب ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در ۶ استان شمالی کشور شد.