صفهای طولانی نانواییهای استان و هجوم به فروشگاههای مواد غذایی و بازارهای میوه و تره بار، چهره غالب امروز در شهرهای گیلان بخصوص در رشت بوده است. ترس و واهمه از کمبود مواد غذایی و افزایش قیمت کالاها در حالیست که بر اساس پیش بینی های سازمان هواشناسی استان بارش فوق شدید برف در ارتفاعات گیلان بوده و مناطق جلگه ای در برخی از نقاط در حدود ۴۰ سانتی متر بارش برف خواهند داشت.
خاطرهی بارش برف سال ۱۳۸۳ و ۱۳۸۶ همچنان در اذهان شهروندان باقی است و از سوی دیگر اطلاعیههای پی در پی سازمانهای خدمات رسان از جمله شهرداریها و ستاد مدیریت بحران بیش از پیش بر این نگرانیها افزوده است.
نگرانی از افزایش قیمت کالاها در ایام برفی پیش رو موجب شد معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از تشدید نظارت بر بازار طی روزهای برفی خبر بدهد.
«محمد درویشکردار» گفت: با توجه به پیش بینی هواشناسی مبنی بر وقوع بارش برف شدید در استان ، طی روزهای آینده و به منظور جلوگیری از افزایش غیر قانونی و احتمالی قیمت کالاها و خدمات، طرح تشدید نظارت بر بازار اجرا میشود.
وی افزود: در این طرح با رصد روزانهی بازار به ویژه اقلام کالاهای اساسی نظیر اقلام پروتئینی، گوشت، مرغ و تخم مرغ ، حبوبات و لبنیات، برنج، انواع روغن مایع و جامد، خبازی ها، عرضه کنندگان سیب زمینی و پیاز، آب معدنی و آشامیدنی، قند وشکر، عرضه کنندگان گازمایع، نفت سفید ، جایگاههای عرضه سوخت، لوازم برف روبی اعم از پارو، چکمه، لوازم گرمایشی شامل بخاری، چراغ و سایر اقلام مصرفی و خدماتی مورد تاکید و اقدام مضاعف در نظارت و بازرسی قرار خواهد گرفت. در صورت مشاهده هرگونه تخلف نظیر گرانفروشی و احتکار، برای متخلف پرونده تشکیل و به اداره کل تعزیرات حکومتی ارسال خواهد شد.
درویشکردار در مورد قطع احتمالی گاز و فعالیت صنف نانوایان تاکید کرد: واحدهای نانوایی به هیچ عنوان مجاز به تعطیلی واحدهای صنفی (در ایام بحران احتمالی) نبوده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بر اساس قانون با متخلفان برخورد خواهد شد. علاوه بر آنکه پیش بینی لازم برای قطع احتمالی گاز و به کارگیری سوخت جایگزین و فعال سازی واحدهای نانوایی دوگانه همواره مورد توجه و برنامه ریزی اتحادیه صنف نانوایان بوده است.
در همین رابطه «میرشمس مومنی زاده» فرماندار رشت نیز در جلسهی ستاد مدیریت بحران شهرستان با محوریت مقابله با برف احتمالی گفت: با توجه به پیش بینی هواشناسی استان گیلان تاکنون چند جلسه مدیریت بحران برگزار شد و به دستگاه های داخلی مدیریت بحران هشدارهایی داده شده و آمادگی لازم وجود دارد. بنابراین مردم نباید با توجه به این آمادگی ها با مشکل مواجه شوند.
فرماندار تاکید کرد: مسیر کارخانههای آرد برای حمل آرد باز نگه داشته شود تا مردم برای تامین نان با مشکل مواجه نشوند.
همچنین دستگاه های خدماتی برای جلوگیری از قطع خدمات به دلیل بدهی قبوض شهروندان در دو سه روز آینده، پیشگیری های لازم درباره سقوط درختان در شهرها، در محور راه ها و غیره را انجام بدهند.
وی با اشاره به نقش مهم شهرداری رشت در حوزه خدمات رسانی و اینکه ضریب حساسیت این مجموعه نسبت به سایر دستگاه ها بالا است، گفت: اختلال امور در رشت به عنوان مرکز استان گیلان، موجب اختلال در شهرهای مجاور میشود که البته با برنامه ریزی های انجام گرفته امیدواریم مشکلی ایجاد نشود.
در همین رابطه شهرداری رشت نیز از آماده سازی ۵۴ دستگاه خودروی مرتبط با عملیات برف روبی در رشت خبر داد.
«علیرضا مقصودی» معاون خدمات شهری شهرداری رشت گفت: ۴۵۰ نیروی انسانی برای ارائه خدمات شبانهروزی در دو نوبت کاری تقسیم بندی شدهاند و هماهنگی در این باره انجام شده است. همچنین ۶۰۰ نیروی پاکبان، ۳۰۰ نیروی آتش نشان و ۳۰۰ نیروی فضای سبز برای خدمات رسانی در صورت بارش برف ساماندهی شده اند تا خللی در تردد شهروندان ایجاد نشود.
وی همچنین به برنامه ریزی شهرداری رشت برای بی خانمان ها اشاره کرد و افزود: سامانکده و گرمخانهی شهرداری رشت با ظرفیت ۵۰ نفر برای پذیرش و ارایه غذای گرم به افراد بی خانمان در برف آمادگی دارد.