روزگذشته دستگاه مجری احداث خط آهن رشت-آستارا برای پنجمین بار و با تصویب هیئت دولت، میان شرکت راه آهن و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل تغییر کرد.
درحالیکه این چهارمین بار است که پروژه زیرساخت ریلی رشت-آستارا میان این دو دستگاه جابه جا میشود و جمهوری آذربایجان ۵۰۰ میلیون دلار برای احداث این خط آهن فاینانس کرده است اما هنوزازانتقال این مبلغ به دستگاه مجری احداث راه آهن رشت-آستارا خبری نیست.
تغییرمجری ساخت راه آهن رشت آستارا در حالی صورت گرفت که امروز«ارسلان زارع» استاندار گیلان دربازدید از پروژه راه آهن رشت انزلی کاسپین خواستار در الویت قرار گرفتن تکمیل این پروژه در استان شد.
وی با تاکید به اینکه مسیر ۳۶ کیلومتری خط راه آهن رشت -انزلی – کاسپین که درحد فاصل خط ریلی رشت به آستارا واقع شده باید با جدیت بیشتری تکملیل شود گفت: تکمیل به موقع پروژه راه آهن رشت- انزلی – کاسپین – آستارا دردستور کار جدی دولت است و شوراهای روستایی، دهیاری ها و مردم بایستی همکاری لازم را برای اجرای این پروژه داشته باشند. انتظار می رود هرگونه چالش اجتماعی توسط پیمانکار، مجموعه وزارت راه به فرمانداری مربوط اطلاع رسانی شود تا درخواست همکاری مساعدت حل و متصل شود .
زارع گفت: تاکنون اقداماتی برای اجرای این پروژه انجام شده و زیرسازی قطعه ۶ و ۷ پیشرفت فیزیکی متفاوت است. در قطعه ۶ بدلیل مشکلاتی پیمانکار نتوانست تعهدات را اجرایی کند از این رو پیمانکار جدید باید سریعتر انتخاب شود تا بتوانیم درکوتاهترین زمان شاهد فعالیت اجرایی در قطعه ۶ باشیم.
استاندارخواستار حفاظت و صیانت از محیط زیست در اجرای پروژه راه آهن رشت انزلی شد و گفت: نگاه ما به توسعه استان و کشور نگرش توسعه پایدار با حفظ محیط زیست است.
گفتنی است راه اهن رشت- انزلی به طول ۴۰ کیلومتر در ادامه مسیر راه آهن قزوین- رشت مرکز استان گیلان را به بندر کاسپین متصل می کند که از نظر مبادلات تجاری و بازرگانی با کشورهای منطقه و کشورهای اروپایی و ترانزیت کالا و بار دارای اهمیت ویژه ای دارد.
برای خط ریلی رشت- انزلی تا پایان سال ۹۷، ۲۶۷ میلیارد ریال هزینه شده و اعتبار ابلاغی برای سال ۹۸ ، ۸۹۲ میلیارد ریال بوده که برای تکمیل پروژه چهار هزار و ۵۸۸ میلیارد ریال دیگر نیاز است.
با ساخت راه آهن حد فاصل رشت تا آستارا، کریدور شمال جنوب میان ایران، آذربایجان، روسیه و فنلاند تکمیل شده و بندرعباس با خط آهن به هلسینکی متصل خواهد شد. دسترسی جمهوری آذربایجان به بندر شهید رجایی یکی از اولویتهای توسعهای برای این کشور محسوب میشود.