راه اندازی کمپین رسیدگی به ویژه‌خواری در شهرداری رشت

0 415

کمپین درخواست رسیدگی به ویژه‌ خواری خدمات مهندسی در شهرداری رشت آغاز به کار کرد. این کمپین که از ۱۹ خرداد از سوی اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان و جامعه مهندسان استان گیلان آغاز به کار کرده است نسبت به انحصار درآوردن خدمات مهندسی و تنزل شدید کیفیت خدمات مهندسی ابراز نگرانی نکرده است.

دراین کمپین امده است: تسامح و تساهل نهادهای نظارتی و از جمله شوراهای اسلامی ادوار شهر رشت سبب تنومند شدن این شبکه‌ی فساد شده است  بیش از این اخباری منتشر شده بود که بعضی افراد در شهرداری رشت پرونده ها را به دفاتر فنی خاص هدایت می‌کنند. در بیانیه‌ی این کمپین آمده است:

دربرهه‌ی کنونی، بارزترین نوع فساد درحوزه‌ی مدیریت شهری، پذیرش منافع متعارض در حوزه‌ی خدمات مهندسی و شهرسازی است که پذیرش این منافع توسط برخی از دست ‌اندرکاران حوزه‌ی مدیریت شهری از جمله برخی از اعضای شورای شهر، نه تنها منجر به جلب و جذب منافع ده‌ها و صدها میلیاردی برای برخی از اشخاص می‌شود، بلکه منجر به اعمال ضررهای جبران ‌ناپذیر به منافع عمومی و نقض حقوق شهروندی نیز می‌شود.

مافیای فساد امروزه به صورت کاملاً سازمان‌یافته و تشکیلاتی در حوزه‌ی مدیریت شهری عمل می‌کند و طی یک دُکترین کاملاً هدفمند، با پیچیده‌سازی فرآیند و بروکراسی اخذ پروانه‌ی ساختمانی از یک‌ سو و مخفی‌ سازی قوانین و آئین ‌نامه‌های حوزه‌ی شهرسازی و از دسترس‌ خارج کردن آن‌ها از سویی دیگر، عملاً زمینه‌ی استثمار و استعمار اربابان رجوع در هر سطح را فراهم آورده و با غیرممکن جلوه دادن تحقق نیازها و خواسته‌ها از کانالی به غیر از کانال خود، اربابان رجوع را ملزم به خرید خدمات مهندسی از فرد یا افرادی خاص می‌نمایند و بدین‌ ترتیب نه تنها از محل کرسی‌های مدیریتی شهری درآمدهای نجومی و هنگفتی را نصیب خود و وابستگان خود می‌سازند، بلکه با به انحصار درآوردن خدمات مهندسی به نفع یک قوم و قبیله‌ی خاص، زمینه تنزل شدید کیفیت خدمات مهندسی را فراهم می‌سازند و در این میان تسامح و تساهل نهادهای نظارتی و از جمله شوراهای اسلامی ادوار شهر رشت سبب تنومند شدن این شبکه‌ی فساد گردید.

در ادامه‌ی بیانیه اشاره شده:  تا آن‌جا که امروزه در شهرداری رشت جایگاه‌های کارشناسی را که در خط مقدم مقابله با مردم قرار داشته و از ظرفیت بیشتری برای بهره‌مندی از رانت و رشاء برخوردارند، اجاره می‌دهند و حق‌الاجاره ماهیانه چندده میلیون تومانی دریافت می‌کنند. این جایگاه‌ها آنچنان جذابیت یافته‌اند که فرد یا افراد تصاحب این جایگاه‌ها را حتی به معاونت منطقه ترجیح می‌دهند و برای تصاحب آن حاضر به اعطای وثیقه‌های سنگین‌اند!

اشتهای سیری‌ناپذیر این افراد و چشیدن طعم رشد نجومی ثروت، این افراد را تا آن حد گستاخ ساخته که برخی از این افراد مهندسان را تهدید به انصراف از پروژه یا پروژه‌های مشخص نموده و همه‌ی این تک‌خوری‌ها درحالی نه در زیر پوست این شهر، بلکه در جلوی چشمان همه‌ی متقاضیان پروانه‌ی ساختمانی رخ می‌دهد که هزاران مهندس تحصیلکرده‌ی این شهر، درحسرت کسب حداقل درآمد صبح‌ها را به شب و شب‌ها را به صبح می‌رسانند و درگذر سریع عمر، چوب خط فرصت‌های از دست‌رفته را بر روی دیوار زندگی ثبت می‌کنند. اما این همه‌ی تبعات تعارض منافع در شهرداری رشت نبوده و نیست. این افراد، بارها و بارها در دوراهی انتخاب بین منافع شهر و شهروند قرار می‌گیرند و چون معیارشان کسب درآمد است، صرفاً بر مبنای درآمد و هزینه عمل می‌کنند و چه بسا جاهایی که باید منافع شهر را رُجحان می‌دادند و به دلیل عدم چربی سبیل‌هایشان، منافع شهروند را برگزیدند و چه بسا زمان‌هایی که برعکس عمل نمودند.

بر این اساس اینجانبان، امضاکنندگان مرقومه حاضر از نهادها و دستگاه‌های نظارتی تقاضا داریم که با بازتعریف مفهوم فساد در حوزه‌ی مدیریت شهری، برخورد با فساد سازمان‌یافته در حوزه‌ی خدمات مهندسی را که به مراتب از پتانسیل بسیار بیشتری برای سوءجریانات و انحرافات بزرگ و تضییع حقوق عمومی برخوردار است، در اولویت اقدامات نظارتی خود قرار دهند.

از شورا و شهرداری رشت می‌خواهیم که با تعیین ضرب‌الاجل معلوم و مشخص، با راه‌اندازی خدمات الکترونیک شهروندی و ارائه‌ی خدمات شهرسازی بر بستر وب (راه‌اندازی خدمات الکترونیک شهروندی) و حذف مراجعه‌ی مستقیم ارباب رجوع به شهرداری، زمینه‌های رانت خدمات مهندسی در سمت‌های مختلف مدیریت شهری را تا حد زیادی کاهش داده و با بهره‌گیری از مزایای دولت الکترونیک، زمینه‌ی ارائه‌ی خدمات عادلانه شهروندی را فراهم سازند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.