در رونمایی از کتاب لاهیجان گردی روزبه خلیق معینی؛

کمبود اطلاعات تاریخی حلقه‌ مفقوده گردشگری لاهیجان است

0 ۱۲

مراسم رونمایی از کتاب «لاهیجان‌گردی» با حضور جمعی از علاقه‌مندان، پیشکسوتان، فعالان فرهنگی و فرهیختگان این شهر در بوتیک‌ هتل دیمه بافت تاریخی لاهیجان برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم، یاسمن ابراهیمی به روند گردآوری اطلاعات کتاب اشاره کرد و گفت: کمبود اطلاعات تاریخی و معرفی مسیرهای متنوع گردشگری، یکی از حلقه‌های مفقوده بازدید گردشگران از لاهیجان بود و در این کتاب تلاش شده تا این خلأ تا حدی جبران شود.

 

در ادامه، روزبه خلیق معینی به دلایل انتشار این اثر پرداخت و اظهار کرد: لاهیجان در کنار گرگان و بابل، از معدود شهرهای شمال کشور است که بخش قابل توجهی از بافت تاریخی خود را حفظ کرده‌اند. با این حال، این ظرفیت ارزشمند در لاهیجان کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

 

وی با اشاره به ظرفیت‌های بافت تاریخی گابنه افزود: این محدوده پتانسیل بالایی برای بازآفرینی شهری و جذب گردشگران دارد و هم‌اکنون نیز چند اقامتگاه در آن فعالیت می‌کنند.

 

وی در معرفی ساختار کتاب گفت: لاهیجان‌گردی در چهار فصل و در قالب یک هند بوک طراحی شده است. فصل نخست به تاریخچه مختصر لاهیجان، فصل دوم به معرفی جاذبه‌های گردشگری شهر، فصل سوم به موزه تخصصی جنگ جهانی دوم ونگارد و فصل چهارم به معرفی مسیرهای گردشگری متناسب با سلیقه‌های مختلف اختصاص دارد. این مسیرها شامل گردشگری تاریخی، زیارتی، دوچرخه‌سواری و طبیعت‌گردی است. خلیق معینی همچنین یادآور شد که لاهیجان میزبان موزه‌های تخصصی چای و ابریشم نیز هست.

 

کارن جمال امیدی، موسس موزه ونگارد لاهیجان، دیگر سخنران این مراسم بود. وی درباره انتخاب لاهیجان به عنوان محور معرفی گردشگری جنگ جهانی دوم گفت: معرفی ظرفیت‌های مرتبط با جنگ جهانی دوم در سراسر گیلان به صورت یک بسته کلی، کمتر مورد توجه مخاطبان قرار می‌گیرد؛ اما تمرکز بر یک مقصد مشخص و روایت رویدادهای جنگ جهانی دوم در پیوند با آن، جذابیت بیشتری برای گردشگران ایجاد می‌کند.

 

در ادامه، اسدالله نژاد از فعالان رسانه‌ای منطقه، انتشار کتاب «لاهیجان‌گردی» را اقدامی مهم، هرچند دیرهنگام، دانست و افزود: شهرستان لاهیجان با برخورداری از دو بخش مرکزی و رودبنه و حدود ۹ کیلومتر نوار ساحلی، ظرفیت‌های گردشگری فراوانی دارد که تاکنون کمتر به آن‌ها پرداخته شده است. وی ابراز امیدواری کرد که در ادامه روند این کتاب و با کمک فضای مجازی، بافت تاریخی لاهیجان بیشتر معرفی شود.

 

بخش دیگری از مراسم به روایت خاطرات و تجربیات پیشکسوتان عکاسی لاهیجان اختصاص داشت. فریدون محمدی‌ دوست، عکاس پیشکسوت و مدیر عکاسی شهاب لاهیجان، ضمن تقدیر از انتشار این کتاب بیان کرد: عکاسی را به صورت تجربی آموخته‌ام و حتی دوربین عکاسی را خودم ساخته بودم. با همان دوربین از محله‌های قدیمی لاهیجان عکس‌های بسیاری ثبت کردم.

 

وی که از محدود عکاسان داخل شهری نیز هست، با اشاره به تصاویر قدیمی استخر لاهیجان افزود: این مکان در گذشته یک آبگیر طبیعی بود که به تدریج توسعه یافت و به شکل امروزی درآمد.

 

مرادی، دیگر پیشکسوت عکاسی لاهیجان، نیز با اشاره به فعالیت‌های خود در حوزه ثبت تصاویر شهری اظهار کرد: سال‌ها همراه جوانان در محله‌های مختلف شهر به عکاسی می‌پرداختیم. وی همچنین از انتشار کتابی شامل مجموعه‌ای از عکس‌های قدیمی لاهیجان خبر داد و ابراز امیدواری کرد آثار بیشتری با محوریت تصویر و نقش آن در توسعه گردشگری شهر منتشر شود.

 

در بخش دیگری از برنامه، کوروش رنجبر، عکاس و فعال فرهنگی، به ظرفیت‌های فرهنگی و مشاهیر مرتبط با لاهیجان اشاره کرد. وی با یادآوری خانه کودکی بهمن محصص، حضور نیما یوشیج در لاهیجان و برگزاری جشنواره فیلم‌های مستند چای توسط عباس کیارستمی در دهه هشتاد، بر اهمیت جایگاه فرهنگی این شهر تأکید کرد و خواستار تداوم پرداختن به ابعاد فرهنگی لاهیجان در آثار پژوهشی و مکتوب آینده شد.

 

در پایان مراسم، پوررجبی ، مدیر بوتیک‌ هتل دیمه، به تاریخچه این بنای تاریخی و تعلق آن به یکی از خاندان‌های قدیمی تاجر ابریشم لاهیجان اشاره کرد و از ظرفیت بالای بافت تاریخی شهر برای ایجاد اقامتگاه‌های متنوع و رونق گردشگری سخن گفت.

 

شایان ذکر است که میانگین مدت اقامت مسافران در لاهیجان معمولا به چند ساعت محدود می‌شود و اغلب بازدیدها نیز به محدوده استخر و تله‌کابین خلاصه می‌شود. انتشار کتاب «لاهیجان‌گردی» تلاشی است برای معرفی ابعاد کمتر شناخته‌ شده این شهر تاریخی و گشودن افقی تازه در توسعه گردشگری لاهیجان.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.