در آستانه پایان سال تحصیلی و یک ماه باقی مانده به امتحانات همچنان بسیاری از دانش آموزان گیلانی از دسترسی به تبلت و گوشی هوشمند محرومند. به گفتهی معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در رشت، ۱۱ هزار دانش آموز گیلانی نیازمند تبلت و گوشی تلفن همراه هستند.
«سید جواد حسینی» گفت: تاکنون ۳ هزار و ۷۰۰ تبلت و گوشی تلفن همراه برای دانش آموزان نیازمند گیلانی در حوزه اموزش و پرورش استثنایی تهیه و توزیع شده است.
وی گفت: برای بهره مندی بقیه دانش آموزان امروز تفاهم نامهای با استاندار گیلان منعقد شد تا با بهره گیری از اعتبارات داخلی، ملی و ظرفیت خیران این تعداد از وسایل ارتباطی نیز خریداری و در اختیار دانش آموزان کم برخوردار قرار گیرد تا با کیفیت آموزشی و عدالت آموزشی همه دانش آموزان به تعلیم و تربیت بپردازند و از تحصیل محروم نشوند.
در ادامه «محمد رحمتی» مدیرکل آموزش و پرورش گیلان اظهار امیدواری کرد هر چه زودتر با استفاده از ظرفیت خیرین زمینهی خرید تبلت و گوشی تلفن همراه برای ۱۱ هزار دانش آموز کم برخوردار گیلانی فراهم شود.
محمد رحمتی افزود: ۱۱ درصد دانش آموزان در گیلان به شبکه شاد متصل نیستند و اگر چه این آمار در کشور ۲۹ درصد است، اما در تلاشیم تا زمینه تحصیل این دانش آموزان نیز در سال تحصیلی آینده فراهم شود.
در حالیکه هفتههای گذشته آموزش و پرورش از برگزاری امتحانات حضوری در برخی پایههای تحصیلی در خرداد ماه خبر داده بود، حال با قرار گیری کشور در پیک چهارم کرونا و احتمال غیرحضوری بودن امتحانات، تکلیف دانش آموزان محروم از گوشی هوشمند و تبلت چیست؟
«جابراخلاقی» معاون آموزشی سازمان آموزش و پرورش گیلان در این باره به مرور گفت: با همکاری خیرین و سازمان برنامه و بودجه گیلان تاکنون بیش از ۲۵۰۰ دستگاه گوشی و تبلت به دانش آموزان نیازمند استان اهدا شده است.
وی با تأکید به اینکه براساس آمارها، ۸۷ درصد دانش آموزان گیلانی در شبکهی شاد دانش آموزی حضور دارند گفت: ۱۳ درصد باقیمانده نیز به سایر روشهای
آموزشی از جمله اسکای روم و واتساپ دسترسی دارند.
اخلاقی با بیان اینکه تجربهی برگزاری یک دوره امتحانات غیرحضوری در ترم اول را داریم اضافه کرد: برای امتحانات پایان سال سه روش طراحی شده است. ضمن برگزاری امتحانات غیرحضوری، اگر شرایط مساعد باشد و از شرایط قرمز خارج شویم میتوانیم همزمان با روش غیر حضوری،امتحانات حضوری نیزبرگزار کنیم که البته اجباری برای حضور دانش آموز در مدرسه وجود ندارد. همچنین برای دانش آموزان محروم از دستگاه هوشمند نیز معلمان میتوانند بر اساس عملکرد دانش آموز درطول سال نمره لازم را تعیین کنند.
وی تأکید کرد: به طور قطع هفته آینده تصمیمات جدید از سوی وزارت خانه برای امتحانات پایان سال اخذ میشود. درغیر اینصورت برای روش غیر حضوری مشکلی نداریم.
معاون آموزش و پرورش گیلان درباره آمار دانش آموزان کم برخوردار استان که به دلیل وضعیت اقتصادی درسال جدید ترک تحصیل کردند گفت: بر اساس پیگیری مدیران مدارس آمار دانش اموزان ترک تحصیل کرده کمتر از یک درصد گزارش شده است.
گفتنی است آمار دانش آموزان گیلانی در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ افزون بر ۳۶۸ هزار دانش آموز اعلام شد.