به گفته سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست گیلان، در سفر رییس جمهور به استان ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای مبارزه با گونه مهاجم سنبل آبی مصوب شد.
«رضا زمانی» افزود: تشکیل ستاد ملی احیای تالاب انزلی،افزایش دو برابری حفظ و احیا تالاب انزلی و تخصیص اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریالی برای مبارزه با گونه مهاجم سنبل آبی از جمله مصوبات زیست محیطی رییس جمهور به گیلان بود.
سرپرست اداره کل محیط زیست گیلان تاکید کرد: این اعتبارات برای نخستین بار برای احیای تالاب انزلی و حفظ این اکوسیستم ارزشمند گیلان اختصاص می یابد که این موضوع فرصت مناسبی برای مدیریت و احیای تالاب است.
زمانی با بیان اینکه با توجه به اهمیت مدیریت آبخیز در جلوگیری از ورود رسوبات از حوضه آبخیز بالادست تالاب انزلی، افزایش اعتبارات آبخیزداری منابع طبیعی برای حوضه مذکور از جمله دستاورهای سفر اخیر بود، از تشکیل اولین جلسه ستاد ملی تالاب انزلی و احیای رودخانههای زرجوب و گوهررود خبر داد و افزود: برای اولین بار اعتبارات بسیار مناسب برای احداث و تکمیل تصفیه خانههای فاضلاب شهر رشت برای جلوگیری و مدیریت این فاضلابها اختصاص پیدا کرد.
پیش ازاین مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالابها سازمان حفاظت محیط زیست کشور تنها راهکار مقابله با سنبل آبی که در بخش های زیادی از تالاب انزلی گسترش یافته را حذف فیزیکی گیاه از تالاب عنوان کرده بود و گفت: احیای تالاب انزلی اولویت ستاد ملی تالابها است که در برنامه ریزی های جدید رویکردهای زیست بومی را در مبارزه با این گیاه مهاجم به کار خواهیم بست.
گفتنی است مساحت تالاب انزلی ۲۰ هزارهکتار است که بخشهایی از آن طی سالهای اخیربه دلیل ورود رسوبات و کاهش بارشها خشک و بستر مناسبی برای رشد سنبل آبی تبدیل شده است.
تصویب کنندگان احتمالا با اعداد و ارقام آشنایی ندارند
۱۵ میلیارد تومان ؟
قیمت دوآپارتمان در رشت یا انزلی است
برای دفتر و… مجریان و مصرف کنندگان مبالغ متعلقه این طرح هم کم می آید
چه برسد به اینکه شناورهای جمع آوری را سفارش دهند
کمی در ردیف شوخی های ماه بهمن است
اعتبار قبلی چه بوده که دو برابر شده ؟ قرار است در چه زمانی تخصیص یابد؟ قرار است چه اتفاقی در عرصه تالاب رقم بخورد؟ علت عدم شفافیت در اطلاع رسانی ها چیست ؟ حتی مصوبه تیر ماه سال گذشته ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالابها نیز که در ظاهر دو جدول پر و پیمان است هیچ شباهتی به خلاصه ای از یک برنامه ندارد. به زودی نقدی بر عملکرد این ستادها و کارگروه ها با محریت همین بی برنامگی خواهم نوشت.
به تالاب دست نزنند
فقط تصفیه خانه های فاضلابهای شهری روستایی و صنعتی و شیرابه های حاصل از دفن زباله ایجاد کنند
که از طریق رودخانه های منتهی به تالاب میرسند
و اگر برای جیب بعضی های از مابهتران میخواهند هزینه کنند دوباره برناما لایروبی تالاب را برقرار کنند
همان برنامه ای که جهاد بیش از صد میلیارد تومان را برباد داد ، و با شروع اولین سیلاب بجای خود برگشت