انتخابات شورای شهر و دلواپسان رشت؛

چرخه ناقص شعار، رأی و عمل

0 ۱۵

این‌روزها هرچه که به ثبت‌نام داوطلبین شورا‌های شهر نزدیک می‎شویم هم‌زمان اجرای آسفالت معابر و کوچه‌های شهر نیز سرعت بیشتری به خود می‌گیرد و در کنارش نصب بنرهای تشکر و قدردانی اهالی خطاب به برخی اعضای شورای شهر دخیل در اجرای آسفالت، یک به یک قد علم می‌کنند. حتی بازدیدهای به‌اصطلاح سرزده برخی اعضای شورا نیز در مناطق مختلف قابل‌تأمل شده است.

 

این اقدامات نمایشی چند سالی است که در حوزه خدمات‌رسانی به مناطق مخلتف شهری و روستایی به ابزاری برای تبلیغات انتخاباتی و خودنمایی برخی اعضای شورای شهر تبدیل شده و چندان تازگی ندارد.

 

خیابان‌های رشت چندین دهه‌ است که در پس زشتی آسفالت‌هایش پنهان شده و سلامت خودروهای رانندگان و شهروندانش، اسیر بی‌کیفیتی آسفالت‌ها و معابر ناهموار پر از چاله و کنده‌کاری شده است.

 

وضعیت آسفالت معابر و خیابان‌های رشت به‌گونه‌ای است که رانندگان وسایل نقلیه باید به‌صورت مارپیچ تردد کنند چرا که تعداد چاله‌ها و حفره‌های ایجاد شده روی آسفالت خیابان‌ها به حدی زیاد است که نمی‌توان مسیری را مستقیم طی کرد. این خلاصه‌ای از وضعیت نابسامان و بغرنج آسفالت در خیابان‌های رشت است.

 

در واقع خیابانی در رشت پیدا نمی‌شود که همه قطعات آسفالت آن یکپارچه باشد؛ هر نقطه‌ای از خیابان به‌جای سطح صاف و یک‌دست، فقط پستی و بلندی دیده می‌شود و هنگام عبور از آن‌ها گویی انگار از مسیر کوهستانی پر از سنگلاخ عبور کرده‌ایم.

 

این مسئله برای کوچه و خیابان‌های قدیمی یا جدید، پایین شهر یا بالای شهر فرقی ندارد چرا که بی‌نصیبی از آسفالت مناسب، معضلی است که گریبان‌گیر همه خیابان‌های رشت شده است.

 

در سوی دیگر کنده‌کاری‌های سایر دستگاه‌های خدماتی هم تمامی ندارد و هر روز یک شرکت حفار اقدام به حفر خیابان می‌کند؛ پس از حفاری یک‌ دستگاه و اجرای آسفالت جدید که هنوز خشک نشده، نوبت شرکت بعدی می‌رسد که به‎‌دلیل یک مشکل فنی دوباره آسفالت خیابان را می‌کند و این چرخه باطل سال‌هاست که تکرار می‌شود تا ابزاری برای خودنمایی و خدمت‌رسانی عاشقان مدیریت شهری در اعتراض به شهروندان به کیفیت آسفالت در دمادم انتخابات بعدی باشد.

 

در حال حاضر تداوم آسفالت‌ریزی بی‌کیفیت در رشت، سطح استاندارد خیابان‌ها و معابر این شهر را در حد یک شهر کوچک دورافتاده پایین آورده و مدیریت شهری در این زمینه عملکرد بسیار ضعیفی از خود نشان داده هر چند که معاون عمرانی شهرداری رشت اخیرا مدعی‌ست از ابتدای امسال تاکنون ۱۰۰ هزار تن عملیات آسفالت و بهبود معابر شهری در رشت اجرا شده ‌است. اما آن‌چه از شواهد موجود معابر رشت پیداست همچنان آسفالت نیمی از معابر و خیابان‌های شهر در وضعیت بسیار نامطلوب و روکش معابر همچنان بدون نظارت کارشناسان فنی ادامه دارد.

 

هرچند وضعیت نامناسب و غیرقابل‌دفاع آسفالت معابر رشت به‌ویژه کیفیت نازل و پائین آسفالت‌ریزی‌های گذشته، میراثی برجای‌مانده از مدیریت‌های قبلی است، با این‌حال نمی‌توان از موضوع فقدان نظارت‌های بالادستی در تولید آسفالت باکیفیت و اجرای استاندارد آن از سوی پیمانکاران فعلی که گفته شده برخی بدون تشریفات مناقصه و فراخوان عمومی و صرفا به توصیه مدیران شهری این پروژه‌ها را در اختیار می‌گیرند به‌سادگی عبور کرد.

 

این در حالی است که پیش‌ از این، رحیم شوقی شهردار رشت گفته بود: «بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته و با ابلاغ رسمی به پنج پیمانکار منتخب، عملیات به‌سازی و روکش آسفالت در مناطق پنج‌گانه شهری آغاز شده و این فعالیت‌ها تحت نظارت مستقیم معاونت حمل‌ونقل و امور زیربنایی شهرداری و همچنین مدیران مناطق در حال انجام است.
او حتی بر فرآیند انتخاب پیمانکاران از طریق فراخوان عمومی و بر پایه ضوابط فنی تأکید و وعده داده بود؛ معضل آسفالت رشت تا پایان دوره کنونی شورا به‌طورِ کامل برطرف شود.

 

حال باید پرسید آیا شهردار رشت از ضعف نظارت و اجرا در پروژه‌های آسفالت معابر آگاه است؟ یا چشم خود را به کیفیت پایین و نامطلوب قیر و مصالح مصرفی کارخانه تولید آسفالت وابسته به شهرداری بسته است؟

 

با این‌حال آن‌چه که همچنان از معضل آسفالت معابر و خیابان‌های رشت باقی است، نارضایتی عمومی شهروندان از کیفیت نازل خدمات شهری در این حوزه است و معلوم نیست با وجود ادعای مدیران شهری از بهبود کیفیت خدمات چرا همچنان معضل بی‌کیفیتی آسفالت در رشت هر بار معابر این شهر را نیازمند و محتاج نوسازی و بهسازی دوباره می‌کند؟

 

در انتها باید قدردان موهبت برگزاری انتخابات پیش روی شورای شهر بود که موجب شده تا بار دیگر مدیران شهری و دلواپسان خدمات‌رسانی نسبت به وضعیت آسفالت و کیفیت معابر رشت دغدغه‌مند شوند.‌ ای کاش این انتخابات هر دو سال برگزار می‌شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.