من آدرس بودجه‌های برگشتی را دادم

خیانت مدیران گیلان در گفت‌وگو با غلامعلی جعفرزاده؛

0 95

یک ماه پس از تهدید نماینده اسبق مردم رشت، نسبت به توقف پروژه‌های عمرانی گیلان و کوتاهی و خیانت مدیران گیلانی، او حالا از ارایه فهرست مدیران و دستگاه‌های دولتی به رسانه‌ها امتناع می‌کند. 

با اینهمه دبیر تشکیلات حزب اعتدال و توسعه در گیلان و نماینده اسبق مردم رشت در مجلس شورای اسلامی می‌گوید: ماه گذشته این فهرست را به استاندار گیلان ارائه داده و چنانچه اقدام عاجلی انجام نشود در مهلتی سه ماهه مردم را از خیانت آنها مطلع خواهد کرد.

جعفرزاده ایمن آبادی در گفت‌وگوی اختصاصی با مرور گیلان به برخی از مهم‌ترین مباحث بودجه‌ای استان و هزینه کرد آن پرداخت که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.

 

اخیرا در یک اظهارنظری گفتید که پروژه‌های مهم گیلان تعطیل شده است. اشاره شما به کدام پروژه‌ها بود؟

قبل از هر چیز باید بگویم که در ۸ ماه نخست سال ۱۴۰۳ تمام پروژه‌های عمرانی گیلان تعطیل بودند و این فاجعه‌ای بزرگ بود که برای این استان اتفاق افتاد.

بودجه تملک دارایی گیلان حدود ۴۸ هزار میلیارد ریال است که تاکنون تنها ۴ درصد آن پرداخت شده است. در صورتی که این رقم در سال ۱۴۰۲ چیزی بین ۶۰ درصد بود. این اعداد و ارقام به خوبی به ما نشان می‌دهد که پروژه‌های گیلان تعطیل هستند.

اگر تا سه ماه دیگر این مدیران بر سر مسئولیت‌های خود در گیلان باقی بمانند ضمن پوزش از برادر خودم جناب آقای دکتر حق شناس، من مردم را از خیانت اینها مطلع می‌کنم. مردم باید بدانند چه خائنانی در این سمت‌های مدیریتی هستند و دارند حقوق می‌گیرند و این بلا را بر سر گیلانی‌ها می‌آورند

این پروژه‌ها در کدام دولت مصوب شد و قرار بود در چه زمانی اجرا شوند؟

در اینجا چند مطلب مهم هست که اصرار دارم مردم در جریان باشند. در سفر مرحوم سید ابراهیم رییسی به گیلان که عجله‌ای هم انجام شد من همان موقع هم اعلام کردم این سفر آبکی بوده و هیچ خیر و برکتی برای گیلان نداشته است. اما همه آمدند شروع کردند به اینکه بله این سفر پربرکت بوده و برای گیلان آورده داشته و غیره.

 

از طرفی در جریان سفر مرحوم رییسی به گیلان، ۱۸۶ مصوبه برای استان به تصویب رسید. در این مصوبات قرار بود؛ حدود ۲۱ هزار میلیارد تومان(۲۱ همت) اعتبارات عمرانی به گیلان اختصاص داده شود. در حالی‌که تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۳ جمعا ۶ و نیم همت از این اعتبارات به گیلان داده شد.

 

علاوه بر اینکه اعتبارات مصوب را به گیلان تخصیص ندادند و کسی هم پیگیر این اجحاف و ظلم بزرگ نشد اقدام دیگری هم علیه گیلان انجام دادند. یعنی پول‌های گیلان را بردند داخل همین رقم ۶ و نیم همت، تا رقم سفر را با این شیوه بزرگ جلوه دهند. وگرنه رقم تخصیصی به گیلان در بهترین حالت ۴ همت هم نیست.

در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از مصوبات سفر در مرحله صفر قرار دارد. از مجموع ۱۸۶ مصوبه‌ای که برای گیلان داشتیم و اگر بخواهیم همین امروز آن‌ها را به اتمام برسانیم این کار به ۴۸ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

 

آقای رییس جمهور وقت در سه سال ریاست جمهوری خود فقط یکبار به گیلان سفر کرد. این خیانت مسئولان گیلان است. زیرا استان را در نزد ایشان گل و بلبل نشان دادند. این در حالی است که رییس جمهور وقت به طور مثال در عرض یکسال ۸ بار به خوزستان سفر کرد. چرا چون دائما به اطلاعش می‌رساندند که خوزستان مشکل دارد. اما کاری که مسئولان گیلان کردند این بود که به رییس جمهور می‌گفتند شما نگران نباشید وضعیت گیلان خوب است. این افراد فقر گیلان را نمی‌دیدند و این ظلم بزرگ را علیه مردمش روا داشتند.

چقدرما گیلانی‌ها مالیات به خزانه می‌ریزیم و چقدر دولت این پول را به ما برمی‌گرداند؟ اگر مناظره برگزار شود من همه این اعداد و ارقام را با سند به مردم خواهم گفت.

در قانون استفاده متوازن از امکانات کشور، شاخص‌های زیادی مانند نرخ بیکاری روستایی، نرخ بیکاری شهری، مرکز بهداشت شهری و روستایی، پایگاه سلامت به ازای هر ۱۰ هزار نفر، پایگاه اورژانس و الی آخر وجود دارد. اینها را گوشزد می‌کنم تا شاید نمایندگان ما متوجه بشوند که موضوع چیست؟

واقعا متاسفم که برخی از مناطق گیلان در این نرخ‌ها صفر هستند و نمایندگان آن‌ها حتی یکبار از برنامه و بودجه گیلان توضیح نخواستند که چرا هیچ تخصیصی برای جبران داده نمی شود؟

 

موضوع دیگری که در اینجا مطرح است البته قبل از هر چیز باید بگویم رودسری‌ها و شرق گیلانی‌ها عزیزان ما هستند. اما از دکتر هادی حق شناس استاندار گیلان واقعا می‌خواهم شفاف به مردم بگویند میزان اعتباراتی که در این دو سه ساله به رودسر یا املش اختصاص داده شد چقدر بوده است؟ به عقیده من نوع رویکرد در نحوه تخصیص این قبیل بودجه و اعتبارات بیشتر رویکرد و نگاه انتخاباتی بود نه نگاه عادلانه.

 

اینکه یک استاندار که به طور مثال شرق گیلانی یا غرب گیلانی است بیاید و بیشتر اعتبارات را به سمت همان منطقه هدایت کند این رفتار و رویه واقعا چه معنایی دارد؟ چرا شاخص‌ها رعایت نشده چرا اعتبارات به صورت دستوری پرداخت شده؟ در اینجا شورای برنامه‌ریزی استان چه اقدامی انجام داده و چه واکنشی داشته است؟

 

من از نمایندگان مجلس می‌خواهم قانون توزیع متوازن و تخصیص اعتبارات بودجه به شهرستان‌ها و برنامه سفر رییس جمهور وقت را یکبار دیگر نگاه کنند و نتیجه را شفاف به مردم گزارش دهند.

 

واقعا در سه سال ریاست جمهوری مرحوم ابراهیم رییسی به گیلان اجحاف شد. شاید خود ایشان هم مطلع نبود اما مدیران ایشان به گیلان خیانت کردند. هر کس ادعا دارد دولت آقای رییسی برای گیلان کار کرده است من صد درصد حاضرم با آنها به صورت زنده و مستقیم مناظره کنم و اسناد و مدارک را به مردم نشان دهم.

 

سفر ایشان، سفر بی فایده‌ای برای گیلان بود. اعتباراتش اختصاص پیدا نکرد. اعتباراتی هم که برای استان آمد عادلانه و بر اساس توسعه متوازن نبود و بر اساس همشهری بازی تخصیص پیدا کرد. متاسفانه نمایندگان هم در این بخش نظارتی انجام نداند. و فقط هزینه سرسام آور سفر ماند روی دست مردم.

مشکل اساسی ما این است که حدود ۸۰ درصد دستگاه‌ها به نحوی از انحا بودجه فرهنگی می‌گیرند و معلوم نیست با این بودجه و اعتبار چه کار می‌کنند.

به نظر شما چرا بودجه‌های استان برگشت می‌خورد؟ و اساسا چه دلایلی معمولا برای برگشت وجود دارد؟

ضعف مدیریت تنها دلیل برگشت اعتبارات به خزانه دولت است. من اسامی دستگاه‌هایی که بودجه آنها به خزانه برگشت خورده بود را به آقای دکتر حق شناس استاندار گیلان ارائه دادم و از ایشان خواهش کردم فورا مدیران مربوطه را عزل کند. صدا و سیما مرکز گیلان از جمله همین نهادهایی است که بخشی از بودجه آن برگشت خورده است.

 

_ آیا مجددا راهی برای برگشت این بودجه‌ها وجود دارد؟

خیر هیچ راهی وجود ندارد. هر بودجه‌ای که برگشت می‌خورد مستقیم به خزانه می‌رود. این کارنامه عملکرد مدیران استان ما است که اینچنین به گیلان و گیلانی خیانت کرده‌اند. وضعیت گیلان حتی بدتر از این‌هاست.

 

برخی از دستگاه‌ها مراتب را به من گزارش داده‌اند. همینجا باید اعلام کنم که اگر تا سه ماه دیگر این مدیران بر سر مسئولیت‌های خود در گیلان باقی بمانند ضمن پوزش از برادر خودم جناب آقای دکتر حق شناس، من مردم را از خیانت اینها مطلع می‌کنم. مردم باید بدانند چه خائنانی در این سمت‌های مدیریتی هستند و دارند حقوق می‌گیرند و این بلا را بر سر گیلانی‌ها می‌آورند.

 

آن مدیری که آمد ۵۰۰ میلیون تومان پول غذای رییس ستاد آقای جلیلی را از جیب مردم گیلان پرداخت کرد منتظر من باشد. تا اسناد را بین مردم پخش و آنان را مطلع کنم.

پول مالیات گیلانی‌ها از کشاورز گرفتار گرفته تا آن مغازه‌داری که هزار نوع مشکل مالی دارد همین الان در استانی دیگر خرج می‌شود.

گفته شده در حوزه فرهنگی هم این عارضه وجود داشته است. این رفتار تا چه حد به مدیران استان مربوط است و چه حدی به فضای راکد اقتصادی کشور مربوط می‌شود؟

واقعیت امر این است که مشکل اصلی ما مدیریتی است. همیشه حدود ۴ درصد از کل بودجه کشور به گیلان اختصاص پیدا می‌کرد. سوال اینجاست پس چرا این اتفاق نیافتاد؟ چقدر ما گیلانی‌ها مالیات به خزانه می‌ریزیم و چقدر دولت این پول را به ما برمی‌گرداند؟ اگر مناظره برگزار شود من همه این اعداد و ارقام را با سند به مردم خواهم گفت.

 

حرف ما این است؛ اگر اجازه بدهند همین مالیاتی که در گیلان از مردم گرفته می‌شود در استان هزینه شود که دیگر گیلان از دولت پولی نمی‌خواهد. پول مالیات گیلانی‌ها از کشاورز گرفتار گرفته تا آن مغازه‌داری که هزار نوع مشکل مالی دارد همین الان در استانی دیگر خرج می‌شود.

 

متاسفانه کوتاهی‌های بزرگی در حق گیلانی‌ها اتفاق افتاد. سه سال است که گیلان کلا تعطیل است. هیچ کسی حرفی نزد و اعتراضی به این شرایط نداشت. سوال نکرد که این چه وضعیتی است که برای گیلان درست شده است. من هم هر چه گفتم نگذاشتند به گوش مردم برسد و به جای آن در جاهای دیگر دیدیم که چطور برخورد شد.

 

در بحث بودجه‌های فرهنگی هم فقط می‌توانم بگویم فرهنگ و هنر گیلان کلا تعطیل است. یعنی بعد از آن حادثه تلخی که در ارشاد اتفاق افتاد گیلان تعطیل شد. مشکل اساسی ما این است که حدود ۸۰ درصد دستگاه‌ به نحوی از انحا بودجه فرهنگی می‌گیرند و معلوم نیست با این بودجه و اعتبار چه کار می‌کنند.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.