مدیرعامل بیمه ایران از پرداخت ۵۵۰ میلیارد تومان بابت خسارت به مجتمع ونوس در گیلان خبرداد. «علی جباری» امروز سهشنبه در مراسم پرداخت خسارت آتشسوزی مجتمع تجاری ونوس در منطقه آزاد انزلی اظهار کرد: پیشتر ۱۰۰ میلیارد تومان به صورت علیالحساب به هیات مدیره این مجتمع پرداخت شده بود.
وی افزود: ۱۵۰ میلیارد تومان نیز بابت تجهیزات پرداخت شد و امروز نیز ۳۰۰ میلیارد تومان باقیمانده نیز به هیات مدیره مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی برای پرداخت به آسیبدیدگان داده شد.
با پرداخت خسارت آتشسوزی مجتمع تجاری ونوس که در راستای مسئولیت اجتماعی بیمه ایران صورت گرفت، حال این سوال مطرح میشود که سهم و وظیفه هیات مدیره و مالک مجتمع در قبال جبران خسارت و بازسازی واحدهای تجاری کسبه آسیب دیده چه میزان خواهد بود؟
آیا مالک یا هیات مدیره در بازسازی این مجتمع تجاری که نواقص معماری، نبود اصول ایمنی و عدم استحکام سازه به تشدید و گسترش آتش در طبقه دوم و سوم آن دامن زد، رفع نواقص نقشه اولیه و تغییرات ساختاری را لحاظ و مورد توجه قرار داده است؟ مالک مجتمع ونوس که از کسبه آسیب دیده حق مالکانه دریافت میکرد اکنون در این بازسازی چه میزان سهم خود را پرداخت خواهد کرد؟
لازم به ذکر است: آتشسوزی مجتمع تجاری ونوس در فاز تجارت و گردشگری منطقه آزاد تجاری- صنعتی انزلی در تاریخ ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به دلیل نوسانات برقی و در میانه خاموشیهای گسترده برق رخ داد که طی آن ۱۵۳ واحد انبار و۴۰ واحد تجاری فعال در طبقه دوم به طورکلی تخریب شدند.
تغییر کاربری واحدهای خدماتی ـ رفاهی به کاربری تجاری پس از پایان کار سازمان منطقه آزاد و فقدان انبارها و پارکینگ عمومی از جمله نقاط ضعف این مجتمع تجاری از سوی کارشناسان اعلام شد.
مجتمع تجاری ونوس در سال ۱۳۸۵ با وسعت و زیربنای ۵۲ هزار متر مربع راهاندازی شده است. این مجتمع در سه طبقه و دارای ۸۳۴ واحد تجاری و صنفی بود.