رشد درآمدهای عمومی استان در بودجه ۱۴۰۴؛

آیا پروژه‌های عمرانی گیلان همچنان تعطیل می‌مانند؟

0 17

رقم درآمد عمومی گیلان در سال ۱۴۰۴ و طبق قانون بودجه، حدود ۱۷۱ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال برآورد شده است. گیلان در حوزه تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، سهمی معادل ۹۵ هزار و ۴۱۱ میلیارد ریال خواهد داشت.

 

فارغ از اعداد و ارقامی که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در مورد جزئیات لایحه بودجه امسال ارائه می‌دهد؛ سوال اینجاست آیا در سال ۱۴۰۴ نیز مطابق با سال گذشته قرار است بودجه طرح‌های استان برگشت بخورد و پروژه‌های عمرانی استان تعطیل باشند؟

 

نشست تشریح قانون بودجه ۱۴۰۴ کشور برگزار شد و جزئیات درآمدها، هزینه‌ها و سهم گیلان از منابع ملی در بخش‌هایی چون اشتغال، آب، سلامت و بحران مورد بررسی قرار گرفت.

 

در این نشست برآوردی از درآمدهای گیلان در سال آینده ارائه شد. به گفته مائده هدایتی، رئیس گروه تلفیق برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه گیلان، درآمد عمومی کشور در سال ۱۴۰۴ حدود ۱۴ هزار و ۶۸۰ هزار میلیارد ریال است و درآمد عمومی گیلان نیز حدود ۱۷۱ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال برآورد شده که نسبت به سال‌های گذشته رشد قابل‌توجهی دارد.

 

آنطور که رییس گروه تلفیق برنامه و بودجه سازمان گزارش کرده است؛ در حوزه تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، سهم گیلان ۹۵ هزار و ۴۱۱ میلیارد ریال پیش‌بینی شده است. همچنین طبق گزارشی که یکی از کارشناس برنامه‌ریزی و آمایش سرزمین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان ارائه کرده واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای استان به مبلغ ۱۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیون ریال در قانون بودجه گنجانده شده است.

 

گزارش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان از وضعیت بودجه سال ۱۴۰۴ استان در حالی تشریح می‌شود که بودجه تملک دارایی گیلان در سال ۱۴۰۳ حدود ۴۸ هزار میلیارد ریال که تا آخر آذرماه سال گذشته تنها ۴ درصد آن پرداخت شده است. در صورتی که این رقم در سال ۱۴۰۲ چیزی بین ۶۰ درصد بود.

 

گروه امور اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت مردمی سازمان مدیریت برنامه‌ریزی گیلان هم در این نشست ضمن ارائه گزارشی اعلام کرد؛ حداقل ۷۰ درصد از منابع اجزای مختلف بند “الف” تبصره ۱۵ قانون بودجه به پروژه‌های حمایت از تولید و اشتغال در سطح استان‌ها تخصیص پیدا می‌کند و اولویت این تسهیلات با طرح‌هایی است که با مدل مشارکت عمومی-خصوصی اجرا می‌شوند.

 

آخرین گزارش اداره کل امور اقتصادی و دارایی گیلان در اواخر سال گذشته نشان می‌دهد؛ در حالی که شاخص نرخ بیکاری کشور ۸.۲ درصد اعلام شده این رقم برای گیلان به عدد ۶.۱ درصد رسیده است. بنابراین گیلان از حیث کمترین نرخ بیکاری در جایگاه سوم کشوری قرار گرفته است.

 

همچنین شهرزاد مشهدی، رئیس گروه امور تولیدی و زیربنایی این سازمان هم در این نشست، از تخصیص منابع حاصله برای کاهش هدررفت آب و توسعه آبرسانی روستایی خبر داد و گفت: تا سقف ۲۰ هزار میلیارد ریال از محل این مبالغ، ۷۰ درصد به کاهش هدررفت آب شهری و ۳۰ درصد به توسعه آبرسانی روستایی اختصاص پیدا می‌کند.

 

لازم به ذکر است؛ براساس آمارهای موجود 30 درصد تاسیسات و خطوط آبرسانی روستایی گیلان دچار فرسودگی هستند و متوسط عمر آن‌ها به بیشتر از 40 سال می‌رسد. نبود تعمیرات اساسی و نگهداری مناسب، باعث هدررفت قابل توجهی از منابع آب شده است. همچنین تعداد تصفیه‌خانه‌های موجود در گیلان محدود بوده و ظرفیت کافی برای تأمین آب آشامیدنی سالم ندارند.

 

آخرین وضعیت گیلان از حیث هدر رفت آب شرب حاکی است، در حال حاضر شهرستان‌های لاهیجان، لنگرود، آستانه اشرفیه، رشت، فومن، شفت، آستارا و انزلی از جمله شهرستان‌هایی در گیلان هستند که اعلام شد رفع فرسودگی شدید خطوط آب شرب آن‌ها نیازمند تزریق اعتبارات ویژه ملی است و اعتبارات استانی کفاف هزینه‌های این بخش را نمی‌دهد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.