آبفا از اجرای پروژه جدید در آستارا خبر داد؛

فاضلاب، پاشنه آشیل توسعه زیرساختی گیلان

0 ۸

سطح آب‌های زیرزمینی گیلان در مقایسه با کشور بسیار بالاست. این استان با وجود حساسیت بالای اکوسیستم‌های آبی، همچنان از عقب‌ماندگی جدی در توسعه زیرساخت‌های فاضلاب رنج می‌برد. در حالی‌که میانگین اجرای طرح‌های جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب در کشور به ۶۰ درصد رسیده، این شاخص در گیلان تنها ۳۰ درصد است تا محیط‌زیست و سلامت عمومی استان هزینه سنگینی بپردازد.

 

در همین راستا «مارال محبوب»، معاون شرکت آب و فاضلاب گیلان، از اجرای یک طرح فاضلابی در شهر ساحلی آستارا خبر داد و گفت: با بهره‌برداری از این پروژه، سه هزار نفر از خدمات شبکه جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب بهره‌مند خواهند شد. همچنین از ورود روزانه ۶۰۰ متر مکعب فاضلاب خام به محیط‌زیست جلوگیری می‌شود.

 

مدیرعامل شرکت آبفا گیلان نیز پیش‌تر از تخصیص ۲.۵ همت اعتبار مصوب به حوزه آب و فاضلاب استان در سال ۱۴۰۴ خبر داده بود. در حال حاضر فاضلاب ۹ شهر ساحلی گیلان به ‌طور مستقیم وارد دریای خزر و نوار ساحلی می‌شود.

 

بار آلودگی رودخانه‌های منتهی به خزر، ناشی از ورود فاضلاب و پسماندهای کشاورزی و صنعتی، به اندازه‌ای بالاست که بسیاری از این رودخانه‌ها عملا به کانال انتقال فاضلاب به دریا تبدیل شده‌اند. این درحالی است که شهرهای ساحلی گیلان، از جمله بندر انزلی، همچنان از سیستم تصفیه فاضلاب انسانی و صنعتی مناسب برخوردار نیستند.

 

بر اساس آمار موجود، میانگین پیشرفت اجرای طرح‌های جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب در کشور حدود ۶۰ درصد است، در حالی که این شاخص در گیلان به حدود ۳۰ درصد می‌رسد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.