خواستار تک نرخی شدن ارز هستیم

رییس اتاق بازرگانی گیلانی با تاکید به سیاستهای غلط ارزی گفت؛

15

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان؛ سیاست های ارزی غلط را بزرگ‌ترین مشکل صادرکنندگان کشور عنوان کرد و گفت: قیمت‌گذاری دستوری، ایجاد فضای رانتی و تخصیص ارز ترجیحی به گروهی خاص، فضای کسب ‌وکار را کدر و مخدوش کرده است. خواستار تک نرخی شدن ارز هستیم.

 

« قاسم رضائیان» رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان با بیان اینکه فعالان بخش خصوصی در نظام اقتصادی حاکم با چالش‌های متعددی مواجه هستند، افزود: ضعف‌ در ارتباطات بین‌المللی و تجارت خارجی و نبود طراحی‌های خوب اقتصادی باعث بروز مشکلات اقتصادی برای کشور و مردم شده است.

اتاق ایران که در واقع کانون و مرکز هم‌اندیشی فعالان اقتصادی با رویکرد توسعه بخش خصوصی است، در همین فضای اقتصادی به دنبال راهکار و ارائه پیشنهادهای کاربردی و کارشناسی به دولت است.

وی با تاکید بر لزوم تقویت جایگاه بخش خصوصی در اقتصاد خواستار توقف قیمت‌گذاری دستوری شد و گفت: این موضوع به عنوان مهم‌ترین مسئله در سال‌های گذشته، آسیب‌زا بوده است. دولت باید اقتصاد را به‌دست بخش‌خصوصی واقعی و مردم بسپارد و متمرکز بر نظارت عمل کند.

 

رضائیان تاکید کرد: تا زمانی‌که شاهد ثبات در فضای کسب‌وکار نباشیم، شرایط برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و داخلی فراهم نمی‌شود و شاهد خروج بیشتر سرمایه از کشور خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه سیاست ارزی غلط بزرگ‌ترین مشکل صادرکنندگان کشور است، افزود: متأسفانه هر کالایی با ارز نیمایی وارد کشور می‌شود با نرخ آزاد فروخته می‌شود که ضربه زیادی به صادرکنندگان کشور و مردم وارد می‌کند و ما خواستار تک نرخی شدن ارز هستیم.

 

رئیس اتاق بازرگانی گیلان زمینه‌سازی برای گسترش سطح تعامل با جهان، را خواسته دیگر بخش خصوصی است، عنوان کرد و افزود: زمانیکه دولت سیزدهم مذاکرات مفیدی با کشورهای منطقه و به‌ویژه عربستان سعودی داشت، توانستیم صحت این ادعا را تأیید کنیم. اگر چنین شرایطی مهیا شود، به‌طور قطع اتاق تازه‌نفس می‌تواند کمک بزرگی برای تنش‌زدایی و تحکیم روابط اقتصادی با کشورهای مختلف باشد.

 

رضائیان تعدد قوانین و سرعت بالای تولید مقررات را نیز یک چالش جدی در اقتصاد ایران دانست و افزود: در حال حاضر با انبوه دستگاه‌های برنامه‌ریز و ۱۱۰۰۰ عنوان قانون مواجهیم درحالیکه فرانسه با ۲۰۰ سال سابقه قانون‌گذاری، ۲۸۰۰ قانون دارد. همه ما در شوراها، کارگروه‌ها و مجامع برای حل چالش‌های ناشی از این مقررات در تلاش هستیم؛ اما بازهم سرعتمان به سرعت تولید مقررات نمی‌رسد. حل این معضل، مستلزم بازبینی در قوانین و مقررات است.

 

وی با تاکید بر اینکه موضوع تعدد سامانه‌های دولتی که کسب ‌وکارها هر روزه به‌منظور پیشبرد امور جاری خود با آن‌ها مواجه هستند به یکی از چالش‌ها و دغدغه‌های اصلی فعالان اقتصادی تبدیل شده است، افزود: سامانه‌ها برای تسهیل ساخته شدند؛ اما تبدیل به سد شده‌اند و در این راستا، یکپارچه‌سازی سامانه‌ها، مطالبه فعالان بخش خصوصی است.

 

رضائیان با بیان اینکه استان گیلان بزرگترین انجمن کشوری را در حوزه زیتون دارد افزود: انجمن صادرات و تولیدکنندگان زنبور عسل، صنعت و غیره نیز در این استان فعال هستند که باید از این ظرفیت‌ها به نحو شایسته‌ای در جهت بهبود وضعیت اقتصادی استان استفاده شود و معتقدم وضعیت فعلی حقِ این استان نیست.

 

وی احداث پایانه صادرات محصولات کشاورزی را نیاز ضروری استان برای رفع مشکلات بخش صادرات عنوان کرد و افزود: برای این امر، ۵۶ هکتار زمین آماده شده است و با کمک استاندار به تایید وزرا هم رسید و اکنون نیاز به مصوبه هیئت دولت داریم تا مابقی کارهای مربوط به این پایانه انجام شود.

 

رضائیان در خصوص برخی حواشی ایجاد شده مبنی بر مالکیت ۲۰ درصدی سهام سرای تجاری ایرانیان در روسیه نیز اظهار کرد: سرای تجاری در مالکیت اتاق ایران است همانگونه که ساختمان اتاق بازرگانی گیلان و تمام تجهیزات آن نیز تحت مالکیت اتاق ایران است.

نظرات بسته شده است.