در اعتراض به وعده‌های بی‌عمل بنیاد مسکن گیلان؛

متقاضیان نهضت‌ملی مسکن در رشت تجمع کردند

0 ۲۲۴

صبح امروز جمعی از متقاضیان پروژه 624 واحدی نهضت ملی مسکن لاکان رشت در اعتراض به عملکرد ضعیف بنیاد مسکن استان در ساخت و تحویل به‌ موقع واحدها، کندی پروژه‌، عدم انعقاد قرارداد، نامشخص بودن سقف آورده مالی و درخواست‌های مکرر برای واریز وجوه اضافی تجمع کردند.

 

پروژه مسکن‌ملی 624 واحدی لاکان رشت که قرار بود رویای خانه‌دار شدن را برای اقشار کم‌درآمد محقق سازد، اکنون به کابوسی برای صدها متقاضی بدل شده که پس از سال‌ها انتظار و تزریق مبالغی سرسام‌آور، خود را در برابر دیواری از بی‌عملی و وعده‌های توخالی بنیاد مسکن و بانک مسکن می‌بینند.

 

ارسال پیامک‌های واریز ۱۰۰ میلیونی هر سه ماه یک‌بار نه تنها کمکی به پیشبرد پروژه نکرده، بلکه فشار اقتصادی غیرقابل تحملی را بر دوش خانواده‌هایی قرار داده که علاوه بر درد مستاجری و هزینه‌های بالای اجاره‌مسکن، ناتوان از پرداخت آورده‌های مالی بیشتر در بلاتکلیفی خانه‌دار شدن روزگار می‌گذرانند.

 

طی ماه‌های اخیر بنیادمسکن گیلان به عنوان مجری طرح با ارسال پیامک‌های متعدد صد میلیون تومانی و درخواست‌های مکرر برای واریز مبالغی بیش از یک میلیارد تومان برای تکمیل پروژه نه تنها به تعهدات خود عمل نکرده بلکه با ترک فعل آشکار، امید را از دل هزاران خانواده امیدوار ربوده است. این واحدها که قرار بود سرپناه کارگران و اقشار کم‌درآمد باشند، اکنون به نمادی از ناکارآمدی و بی‌تدبیری تبدیل شده‌اند.

 

متقاضیان در منطقه لاکان رشت، پس از سال‌ها انتظار و تزریق مبالغی سرسام‌آور، خود را در برابر دیواری از بی‌عملی و وعده‌های توخالی بنیاد مسکن و بانک مسکن می‌بینند. ارسال پیامک‌های واریز ۱۰۰ میلیونی هر سه ماه یک‌بار، نه تنها کمکی به پیشبرد پروژه نکرده، بلکه فشار اقتصادی غیرقابل تحملی را بر دوش خانواده‌هایی قرار داده که در تنگدستی روزگار می‌گذرانند

 

وعده تحویل 120 واحد از مجموع 624 واحد و 288 واحد فاز اول تا شهریور امسال آن هم در ازای پرداخت مبالغ نجومی در شرایط اقتصادی و بحران تورمی کنونی، سرابی بیش نیست. آن‌طور که از صحبت‌های متقاضیان مشخص می‌شود؛ این پروژه، بیش از آن‌که راهگشای مسکن باشد به چاله‌ای برای بلعیدن سرمایه و امید مردم تبدیل شده است.

 

یکی از متقاضیان حاضر در این تجمع در گفت‌وگو با مرور اظهار کرد: بنیاد مسکن هر سه ماه یک‌بار پیامکی برای واریز مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان ارسال می‌کند که با توجه به وضعیت اقتصادی و تورم حاکم بر کشور، پرداخت این مبالغ برای بسیاری از ما دشوار است. این درحالی‌ست که به گفته کارشناسان بنیاد قرار است از این پس برای تسریع در پیشرفت فیزیکی پروژه، مبالغی بیش از 200 میلیون تومان از متقاضیان اخذ شود.

 

یکی دیگر از متقاضیان بیان کرد: تاکنون ۸۵۰ میلیون تومان از سوی بنیاد مسکن اعلام شده که توسط تعداد زیادی از متقاضیان موثر واریز شده است. در حالی که بانک مسکن به تعهدات خود مبنی بر تامین منابع مالی پروژه همزمان با آورده مالی متقاضیان عمل نکرده است. تعهد بانک مسکن در طول شش سال تنها ۱۷۰ میلیون تومان به ازای هر واحد بوده در حالی‌که متقاضیان بیش از ۷۵۰ میلیون تومان تامین مالی و سهم آورده خود را واریز کرده اند.

 

مشکل اصلی این است که به ما اعلام کرده‌اند تا شهریور امسال باید مبلغ یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان واریز کنیم تا قرارداد منعقد و واحدها آماده تحویل شوند. در شرایط اقتصادی کنونی، پرداخت چنین مبالغی غیرممکن است

یکی دیگر از تجمع‌کنندگان نیز با اشاره به درخواست بنیاد مسکن گیلان برای واریز وجوه بیشتر، گفت: این درخواست‌ها فشار مالی بسیار زیادی به ما وارد کرده است. ظاهراً قرار است تا چند ماه آینده بیش از یک میلیارد تومان دیگر برای ادامه ساخت واحدها پرداخت کنیم، در حالی که در طول شش سال گذشته حدود ۷۰۰ تا ۸۵۰ میلیون تومان واریز کرده‌ایم که هیچگونه قراردادی با ما منعقد نشده است.  اخیرا نیز هر دو ماه یک‌بار پیامک‌هایی برای واریز 100 تا 150 میلیون تومان ارسال می‌شود. این مبالغ برای مردم قابل پرداخت نیست و مشخص نیست این واحدها دقیقاً چه زمانی تحویل داده خواهند شد.

 

متقاضیان معتقدند؛ بدون قرارداد و سقف مشخص آورده نهاییف حتی با پرداخت این مبالغ نیز تضمینی برای اتمام واریزی‌ها وجود ندارد، چرا که با ادامه تورم، ممکن است سال آینده نیز درخواست‌های جدیدی مطرح شود. یکی دیگر از حاضرین در تجمع به مرور عنوان کرد: در شش سال گذشته با وجود واریز مبالغ هنگفت، حتی یک واحد مسکونی آماده تحویل نشده است.

 

مشکل اصلی این است که به ما اعلام کرده‌اند تا شهریور امسال باید مبلغ یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان واریز کنیم تا قرارداد منعقد و واحدها آماده تحویل شوند. در شرایط اقتصادی کنونی، پرداخت چنین مبالغی غیرممکن است. ما بعید می‌دانیم واحدها طبق وعده وزیر مسکن و شهرسازی تا شهریور امسال آماده تحویل شوند.

 

لازم به ذکر است: عملکرد ضعیف بنیاد مسکن، کندی در ساخت و عدم تحویل به ‌موقع پروژه‌ها، افزایش مکرر واریزی‌ها، درخواست مبالغ بالا (۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان) هر دو تا سه ماه یک‌بار که فراتر از توان مالی متقاضیان است. عدم ایفای تعهدات بانک مسکن، تزریق منابع مالی ناکافی از سوی بانک مسکن در مقایسه با آورده متقاضیان، عدم وجود قرارداد شفاف( شش سال بدون قرارداد مشخص و سقف قرارداد)، ابهام در زمان تحویل، عدم قطعیت در زمان نهایی تحویل واحدها با وجود واریز مبالغ قابل توجه، تغییر عنوان ساخت مسکن برای دهک‌های بالای جامعه در حالیکه این طرح در ابتدا برای صاحبخانه شدن اقشار کم‌درآمد منظور شده بود جمله مشکلاتی است که در این تجمع توسط متقاضیان مطرح شده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.