توجه به شاخص محرومیت زدایی در تخصیص بودجه ۱۴۰۰ گیلان

0 368

رییس مجمع نمایندگان گیلان در نشست بررسی چهار بخش از یازده بند بودجه‌ی عمرانی ۱۴۰۰ خواستار در نظر گرفتن شاخص محرومیت‌زدایی درکنار مؤلفه جمعیت به منظور توزیع عادلانه اعتبارات در استان شد.

«حجت الاسلام صفری» رییس مجمع نمایندگان گیلان مبنای توزیع اعتبارات عمرانی امسال را دو شاخص جمعیت و توسعه یافتگی در بستر تحقق عدالت اجتماعی اعلام کرد.

صفری با تأکید به لزوم برقراری عدالت در نحوه توزیع اعتبارات در نظام بودجه‌ریزی کشور گفت: بخشی از بودجه و اعتبارات گیلان در سال ۱۴۰۰ صرف مناطق محروم استان می‌شود.

وی به توزیع عدالت اجتماعی به واسطه ایجاد سازوکاری جامع و کامل در راستای توزیع مناسب اعتبارات شهرستانی تأکید کرد وافزود: منابع و اعتبارات باید به شکل عادلانه در بین مناطق و شهرستان‌های استان گیلان توزیع شود. متأسفانه در فرآیند بودجه‌ ریزی و اختصاص منابع و اعتبارات فقط مؤلفه و متغیر جمعیت مدنظر قرار می‌گیرد که این مورد در راستای برقراری عدالت، نیاز به اصلاح و بازنگری دارد.

نایب رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس خواستار در نظر گرفتن شاخص محرومیت‌زدایی درکنار مؤلفه جمعیت برای توزیع عادلانه اعتبارات در استان شد و تأکید کرد: با این کار بخشی از اعتبارات و منابع مالی صرف مناطق کم‌ برخوردار و محروم گیلان می‌شود.

درهمین رابطه «محمدعلی محمدی» رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان با بیان اینکه در سال گذشته از مجموع حدود هزار میلیارد تومان بودجه‌ی عمرانی اختصاص داده شده به گیلان، بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافت گفت: امسال حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های عمرانی استان اختصاص یافته است.

وی پیشتر بودجه عمرانی گیلان در سال جاری ۲۸۶۸ میلیارد تومان اعلام کرده و گفته بود: بودجه عمرانی مصوب استان گیلان در سال ۹۹ معادل ۱۴۲۰ میلیارد تومان مصوب شد که این رقم در پایان سال به ۸۹۰ میلیارد تومان کاهش یافت.

وی ادامه داد: از این رقم ۸۹۰ میلیارد تومانی، ۳۹۷ میلیارد تومان از بودجه عمرانی استان نقد و ۴۹۳ میلیارد تومان اسناد خزانه بوده است. اما بودجه عمرانی گیلان خوشبختانه در سال جاری به ۲۸۶۸ میلیارد تومان افزایش یافته که به افتتاح بسیاری از پروژه ها منجر خواهد شد.

همچنین در این نشست بخش‌های مربوط به تملک دارایی‌های سرمایه ایی، سه درصد نفت و گاز به بحث گذاشته شد و هر یک از نمایندگان مردم و مدیران برنامه و بودجه‌ی استان نظرات خود را در خصوص نحوه‌ی توزیع عادلانه‌ی بودجه‌ی عمرانی پیش بینی شده برای سال ۱۴۰۰ شهرستان‌های ۱۷ گانه گیلان و لحاظ دو شاخص جمعیت و میزان توسعه یافتگی مناطق مختلف ارایه کردند.

گفتنی است پیش از این شهرستان شفت از جمله مناطق محروم استان گیلان از سوی وزارت کشورمعرفی شده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.