ثبت ملی ۳ اثر ناملموس شهرستان شفت

0 940

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان از ثبت ۳ اثر ناملموس(معنوی) شهرستان شفت درفهرست آثار ملی خبر داد.

به ‌گزارش روابط‌ عمومی اداره‌ی ‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان، «مسعود حلاج‌پور» مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: در جلسه‌ی اخیر شورای ملی ثبت میراث فرهنگی ناملموس که به ‌منظور بررسی پرونده‌های میراث ناملموس (معنوی) تشکیل شد، سه پرونده از استان گیلان مطرح و مورد تایید اعضاء شورا قرار گرفت و در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

حلاج ‌پور ادامه داد: این آثار ناملموس ثبت ملی شده شامل مراسم صبح عزا(صبح اذان)، مراسم گلاب‌ گیری روستای گیلده و مهارت شال‍بافی ویسرود بوده که هر سه مربوط به شهرستان شفت است.

حلاج ‌پور با اشاره به اینکه تا کنون ۷۱ اثر ناملموس استان در فهرست میراث آثار ملی جای گرفته است، براهمیت حفظ ارزش‌های اجتماعی، سنت‌ها، آداب و رسوم، روش‌ها و جنبه‌های کارکردهای انسانی تاکید کرد و افزود: گیلان ذخایر فرهنگی بی نظیری دارد که حفاظت و صیانت از این گنجینه های فرهنگی بسیار پراهمیت است و این اداره ‌کل با جدیت فراوان برای حفظ و پاسداری از میراث ناملموس استان، برنامه‌ ریزی‌های لازم را در دستور کار قرار می‌دهد.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی گیلان افزود: مراتب ثبت آثار مزبور پس از طی فرآیند اداری از سوی وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به استاندار گیلان در آینده‌ای نزدیک ابلاغ خواهد شد.

گفتنی است سال گذشته گیلان با ثبت ۱۲ اثر معنوی در فهرست آثار ملی کشور موفق به ثبت  ۶۷ اثر نامملوس معنوی در کشور شده است. پرونده های الکاوه بازی، بازی مرغانه جنگ، آئین کترا گیشه، مهارت جوراب بافی گیلان، مهارت پخت تیان حلوا خشکبیجار، خورش ترش واش، سیاه پلو لنگرود، بادمجان شکم پر، پنیر برشته، کال کباب، باقلاوابیج، مهارت نوغانداری و ابریشم کشی سنتی در یکسال اخیر به ثبت ملی رسیده اند.

شفت با دو بخش مرکزی و احمد سرگوراب، در ۲۵ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است. این شهرستان از شمال به رشت و صومعه سرا ، از جنوب به استان زنجان و رودبار، از شرق به شهرستان رشت و ازغرب به شهرستان فومن محدود می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.