ادامه چالشهای تکمیل خط ریلی رشت – انزلی

0 920

راه آهن رشت-انزلی به طول تقریبی ۴۰ کیلومتر در ادامه‌ی مسیر راه آهن قزوین – رشت است که مرکز گیلان را به بندر کاسپین متصل می‌کند. هم‌اکنون زیرسازی قطعات ۶ و ۷ این مسیر ریلی در حال انجام است و قطعه ۶ به طول ۷ کیلومتر آماده روسازی و ریل‌گذاری است.

این خط ریلی از ابتدای شروع به کار با چالش های مختلفی از جمله محیط زیست و کمبود مصالح مواجه بوده است. عبور ۶ کیلومتر از این خط ریلی از اراضی شالیزاری درمحدوده‌‌ی تالابی مورد حفاظت محیط زیست چند سالی است که مورد مناقشه وزارت راه و شهرسازی و محیط زیست کشور قرار دارد. اما از سال گذشته کمبود مصالح بخصوص  ماسه بادی جهت زیرسازی خط رشت به انزلی به مشکلات و موانع تکمیل این مسیر ریلی افزوده است. موانعی که تا کنون اقدام جامعی برای رفع آنها صورت نگرفته است.

در همین رابطه امروز «ارسلان زارع » استاندار گیلان با بیان اینکه پروژه راه آهن رشت-انزلی مهم‌ترین پروژه اقتصاد مقاومتی استان گیلان محسوب می‌شود و نباید در اجرای آن تاخیر کرد بیان داشت: تکمیل این پروژه برای استان و کشور بسیار مهم است زیرا تکمیل‌کننده کریدور شمال و جنوب محسوب می‌شود و دولت نیز برای تکمیل هر چه سریع‌تر آن تاکید می‌کند.

استانداربا اشاره به محدودیت های اعتباری خطاب به پیمانکاران پروژه ریلی رشت-انزلی افزود: کمبود مصالح نباید مانع پیشرفت پروژه باشد. انتظار داریم که با مدیریت منابع موجود و افزایش ماشین‌آلات راهسازی این پروژه مهم ملی در اسرع وقت تکمیل شود.

با وجود اینکه از سال گذشته کمبود مصالح یکی از موانع پیش روی تکمیل خط ریلی رشت به انزلی عنوان شده آیا اقدام اساسی برای رفع این مشکل از سوی استان انجام شده؟

«علی ناهد» مدیر پروژه‌ی خط ریلی رشت – انزلی به مرور گفت: در راستای تامین مصالح ساختمانی و ماسه بادی، از سوی سازمان صمت گیلان تعدادی معادن در استان به پیمانکاران معرفی شده است که  اقدامات لازم برای برداشت و حمل این مصالح در دست اقدام است. بطوریکه در حال حاضر همه روزه مصالح و ماسه بادی  از مناطق رودبار و مجیل فقط برای پروژه‌ی راه آهن رشت – انزلی و سد شفارود  برداشت و حمل می‌شود.

وی در خصوص تاکید استانداری گیلان درسرعت بخشی به تکمیل این خط ریلی افزود: خط ریل رشت انزلی و کاسپین باید تا پایان دوره‌ی این دولت به اتمام برسد. هم اکنون بر اساس آخرین آمار، پیشرفت فیزیکی این خط ریلی در مجموع ۳۰ درصد است و زیرسازی جهت ریل گذاری به سرعت انجام می‌شود.

ناهد در خصوص حل مشکل عبور خط آهن از شالیزارهای محدوده‌ی تالاب انزلی نیز بیان کرد: رایزنی های زیادی درجلسات مشترک با حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست کشور برگزار شده و در نهایت توافق شده خط ریلی از همان مسیر قبلی در نقشه‌ی اولیه و از مناطق خشک شده‌ی تالابی عبور کرده به شرط اینکه برای عبور از خاکریزهای موجود در مسیر،  پلهای پایه دار ساخته شود.

گفتنی است خط راه آهن رشت – انزلی با برآورد اولیه‌ی  ۴۰۰ میلیارد تومانی در سه قطعه ۶ ، ۷ و ۸  و به طول ۴۰ کیلومتر از ایستگاه رشت شروع شده و درایستگاه پیربازار، یک شاخه به سمت انزلی و دیگری به سمت آستارا می رود. این خط ریلی پس از رسیدن به انزلی هم به بندر کاسپین درمنطقه آزاد و هم به بندر بزرگ انزلی متصل خواهد شد. در مطالعات مصوب شده  از سوی هیات دولت، مقرر شده قطعه ۸  با عبور از اراضی تالابی وارد شهر انزلی و به بندرمتصل شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.