زباله های گیلان به محل زندگی استاندار منتقل شوند

نماینده رودبار در صحبتی چالشی درخواست کرد؛

0 210

چالش های انباشت زباله در گیلان که در پی دستور استاندار مبنی برعدم انتقال زباله ها به سایت سراوان رشت ایجاد شده همچنان ادامه دارد. امروز نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی در صحبتی چالشی و در تقابل با استاندار،خواستار انتقال زباله های گیلان به شرق استان و مناطق تحت پوشش و محل زندگی وی شد.

«مهرداد گودرزوندچگینی» درصحن مجلس با بیان اینکه انتقال زباله‌های استان گیلان به رودبار اشتباه است گفت: زباله گیلان باید به منطقه شرق استان و یا مناطق تحت پوشش استاندار انتقال یابد.

وی با تاکید به اینکه انتقال زباله‌های گیلان به رودبار اشتباه است در تذکری خطاب به وزیر کشور گفت: حل مشکل زباله گیلان با انتقال آن به رودبار حل نمی شود، شهرستان رشت ۵۵ هکتار زمین دارد و نمی تواند مشکلات خود را حل کند.

اینکه چرا نماینده رودبار شرق استان را مکان مناسبتری برای زباله ها می‌داند از او جویا شدیم.

مهرداد گودرزوندچگینی در پاسخ به سوال مرور که چرا شرق استان را مناسب انتقال زباله ها می‌داند گفت: چرا رودبار باید گزینه استان برای لندفیل جدید باشد؟ شهرستانی که پیشانی استان بوده و سالهاست با مشکل کمبود آب مواجه است، اکنون چرا باید با تهدید آلودگی آبهای زیرزمینی در پی انتقال زباله روبرو باشد؟ آیا استاندار موافق انتقال و دفن زباله های شرق استان در مناطق شرق استان است؟

 عضو مجمع نمایندگان گیلان با تاکید به اینکه آقایان مسوول استان در سالهای گذشته اعتبارات و پول زیادی برای ساماندهی سراوان، احداث زباله سوز و کود آلی دریافت کردند و حالا باید درهمان ۵۵هکتار اراضی سراوان، زباله های استان را مدیریت و تعیین تکلیف کنند اضافه کرد: مسوولان مدیریت پسماند چه اصراری برای آلوده کردن مناطق جدید دارند. درحالیکه می توانند مشکل را در همان محل سراوان با احداث زباله سوز حل کنند.

چگینی تاکید کرد: بعنوان نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی اجازه تخریب رودبار به بهانه انتقال زباله را نمی‌دهم.

لازم به ذکر است: در یک ماه گذشته به دستور استانداری گیلان به میزان قابل توجهی از انتقال زباله های روستاها و شهرستانهای همجوار رشت به سایت سراوان جلوگیری شده و از دهیاران خواسته شده زباله های روستاهای خود را به هر روشی از جمله سوزاندن در محل مدیریت کنند. در حال حاضر بنا بر شواهد و گزارشات مستند که مرور نیز به آن پرداخته، زباله های روستایی جمع اوری نشده و در گوشه کنار روستاها سوزانده می شوند.

این درحالیست که به عقیده کارشناسان بهداشت و فعالین محیط زیست، عدم جمع آوری زباله ها و انباشت آنها در محیط، می‌تواند در آینده نزدیک عواقب و پیامدهایی همچون برخی بیماریهای واگیردار را به همراه داشته باشد.

گفتنی است: در اردیبهشت ماه سال گذشته سخنگوی ستاد مدیریت پسماند گیلان، از تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای مدیریت پسماند گیلان و سراوان به شهرداری رشت خبر داده بود.

سید جواد شفیعی ثابت همچنین با اشاره به اینکه تکمیل ظرفیت کارخانه کود آلی رشت و ایجاد زباله سوز در دستور کار جدی قرار دارد گفته بود: در سفر رییس جمهور به استان، ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای مدیریت پسماند گیلان مصوب شده است.

حال مشخص نیست طی یکسال اخیر چه میزان از این اعتبارات به مدیریت پسماند استان و ساماندهی سراوان رشت اختصاص یافته است؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.