چشم امید بازار رشت به رونق دوباره

0 879

کرونا ویروس همچنان اثرات نامطلوب خود را بر بخشهای مختلف جامعه به جا می‌گذارد و تبعات اقتصادی آن با بازگشایی پله کانی صنوف کم و بیش در حال نمایان شدن است.

صنف تلفن همراه شهرستان رشت هم مانند بسیاری از کسب ‌وکارهای دیگر تحت تاثیر بحران ویروس کرونا قرار گرفته و با کاهش خرید و فروش گوشی همراه مواجه شده است.

اگر چه تقاضا برای خرید گوشی های هوشمند از سوی خانواده ها برای دانش آموزان افزایش داشته اما عدم خرید و فروش تلفن همراه به دلیل نوسانات نرخ ارز و جهش روزانه قیمتها ، موجب کسادی بازار این صنف شده است.

«احمد ملک فرنود» رئیس اتحادیه صنفی موبایل و تجهیزات مخابراتی رشت با بیان این مطلب به مرور گفت: در دو ماه گذشته بازار موبایل رشت که تقریبا نیمی از نیاز استان را تامین می‌کند با وضعیت پیچیده ای مواجه شده و از سوی دیگر قدرت خرید مردم نیز علیرغم تقاضا، کاهش داشته و اکنون بسیاری از مردم به دنبال گوشی های ارزان قیمت هستند تا نیاز آموزشی فرزندان خود را تامین کنند.

وی افزود: در حالی تقاضا برای خرید گوشی های ارزان قیمت افزایش داشته که کالا به اندازه کافی در اختیار مغازه داران قرار ندارد و اجناس بسیاری ماههاست در گمرک در انتظار ترخیص هستند. همچنین تا زمانی که نرخ ارز تثبیت نشده و کالا به بازار تزریق نشود موبایل فروشان قادر به خرید و فروش نخواهند بود و این مساله بازار سیاه به دنبال خواهد داشت.

ملک فرنود با تاکید به اینکه بسیاری از کسبه این صنف در سطح شهرستان در معرض آسیب مالی هستند گفت: از طریق اصناف کشور به دنبال پرداخت تسهیلات زودبازه توسط دولت برای موبایل فروشان هستیم تا علاوه بر پرداخت هزینه های سنگین اجاره مغازه قادر به تهیه موبایل های ارزان قیمت باشند.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای بحران کرونا دولت هیچگاه صنف موبایل فروشان را در زمره اصناف آسیب دیده قرار نداد گفت: موبایل کاملا به واردات وابسته است  و با توجه به عدم واردات و نبود جنس و از سوی دیگر مالیاتی که در راه است بزودی شاهد ورشکستگی این صنف خواهیم بود.

گفتنی است ۵۰۰ واحد صنفی با مجوز و ۲۰۰ واحد بدون پروانه کسب در صنف موبایل فروشان شهرستان رشت فعالیت دارند.

اما از سوی دیگر بازار کساد پوشاک رشت در شب عید، اینروزها پر رونق تراز همیشه شده است و ماه رمضان نیز نتوانسته  شهروندان را از خرید به جا مانده پوشاک سال نو باز دارد.

«محمود باقری» رییس اتحادیه‌ی پوشاک رشت به مرور گفت: انتظار داشتیم همزمانی بازگشایی مغازه های پوشاک در سطح  شهرستان با ماه رمضان ، میزان عرضه و تقاضا دراین بخش متوسط باشد. ضمن اینکه کار کشاورزی در استان نیز آغاز شده است. اما از آنجایی که شهروندان  نتوانسته بودند خرید شب عید داشته باشند اکنون بازار پوشاک رشت روند عادی خود را از سر گرفته است.

وی نیز با تاکید به اینکه در طی دوماه گذشته بسیاری از مغازه داران این صنف اجاره ای و در اختیار صاحبین ملک بودند در هماهنگی و همراهی با اتاق اصناف استان تلاش کردیم تا صاحبین ملک به دلیل عدم پرداخت اجاره امکان برهم زدن اجاره نامه ها را نداشته باشند . درعین حال تعدادی از همکاران آسیب زیادی درا ین ایام دیدند و ناچارشدند مغازه های خود را  تعطیل کنند.

وی ابراز امیدواری کرد با عادی شدن روند در طرح فاصله گذاری اجتماعی در بخش اصناف ، پوشاک رشت در ماههای آینده رونق بیشتری پیدا کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.