۸۰۰ هزار اصله نهال طی یکسال در گیلان کشت شد

دستگاهها و گروههای مردم نهاد موظف به حفاظت و نگاه داشت نهال ها هستند.

0 166

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در نشست خبری به مناسبت هفته درختکاری با رسانه‌های گیلان گفت: از هشت میلیون سهم گیلان در طرح کاشت یک میلیارد درخت طی سال اول تاکنون ۸۰۰ هزار اصله نهال سهم منابع طبیعی غرس شده است. سهم مردم هفت میلیون و سهم منابع طبیعی در استان یک میلیون اصله نهال است.

« مازیار رضوی» در ادامه این نشست در پاسخ به سوال مرور مبنی بر چگونگی حفاظت و نگاه داشت نهالهای کاشت شده، این وظیفه را بر عهده دستگاه‌ها، ارگانها و سازمان‌های مردم نهاد محیط زیستی دانست و افزود: وظیفه ذاتی منابع طبیعی تولید نهال و آماده سازی عرصه‌های قابل کشت و نظارت است اما سازمانهای دولتی و مردم نهاد مشارکت کننده در درختکاری بعنوان مجریان طرح نیز باید نظارت‌ها و حفاظت بیشتری از نهال‌های کشت شده داشته باشند. منابع طبیعی عرصه‌های قابل احیا در مناطق بالادست را برای مجریان آماده سازی می‌کند و مجری موظف به حفاظت از نهالهای کشت شده است.

 رضوی در پاسخ به سوال دیگر مرور مبنی بر میزان افزایش پوشش جنگلی گیلان بعد از اجرای برنامه‌های متعدد درختکاری طی چند دهه اخیر اظهار کرد: منابع طبیعی به دنبال فرهنگ سازی است و قصد دارد با پویش مردمی، شعار کاشت یک میلیارد درخت را به واقعیت تبدیل کند. نباید به دنبال این باشیم که چه تعداد نهال کشت شده از سالهای قبل ماندگار شده‌اند و چه مقدار به سطح پوشش جنگلی استان اضافه شده است. حتی کاشت یک درخت توسط مردم و مشارکت خود جوش آنها در نهال کاری یعنی اینکه ما موفق به فرهنگ سازی شده ایم.

مدیرکل منابع طبیعی و جنگلهای گیلان در ادامه توسعه فضای سبز و پارکها، توسعه زراعت چوب، احیای پوشش گیاهی در قالب طرح‌های آبخیزداری در عرصه‌های بالادست و غنی سازی و احیای نقاط خالی جنگلها را مهمترین هدف این اداره کل عنوان کرد و افزود: هدف مهم ما با نهال کاری در مناطق جنگلی به خصوص عرصه‌های بالادست کمک به تثبیت خاک و آماده سازی منطقه براساس توان اکوسیستم و در نهایت کاشت نهال‌های نورپسند است. ممکن است تا چند سال اول به دلیل مشکلاتی همچون چرای دام شاهد افزاش پوشش جنگلی نباشیم اما به تدریج بعد از چند سال کم کم درختان در منطقه احیا می‌شوند. بطور کلی افزایش سطح پوشش جنگلی در درازمدت شکل می‌گیرد.

وی در ادامه این نشست با بیان اینکه امسال هیچ گونه آتش سوزی که تنه درختان را بسوزاند در سطح استان نداشتیم، تصریح کرد: تعداد فقرات آتش‌سوزی در سطح استان قابل توجه اما همگی آن‌ها کف سوز بوده و با مشارکت مردم و جنگل‌بانان اطفاء شده‌ است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان همچنین با اشاره فعال بودن چندین پارک جنگلی در استان، گفت: در این استان ۴۲ پارک جنگلی وجود دارد که از این تعداد ۲۵ مورد احاله مدیریت شده ضمن اینکه آماده واگذاری اراضی به سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی برای ایجاد و توسعه پارکهای جنگلی هستیم.

وی با بیان اینکه منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در راستای توسعه فضای سبز با دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری ها، آموزش و پرورش، هلال احمر و شهر صنعتی تفاهمنامه دارد، عنوان کرد: برای تامین نهال این دستگاه‌ها اقدامات لازم انجام می‌شود. این دستگاه‌ها موظف با حفاظت و نگاه داشت نهال‌ها هستند.

وی با اشاره به فعالیت ۳۴ نهالستان بخش خصوصی و هشت نهالستان دولتی در استان بیان کرد: تولید نهال در گیلان به شرایط مطلوب رسیده است و برای اجرای پویش های مردمی تاکنون ۱۳ میلیون اصله نهال تولید شده‌است.

رضوی با تأکید به اهمیت توسعه زراعت چوب افزود: امسال بیش از ۸ هزار هکتار تعهد جنگل کاری داریم که ۶ هزار هکتار آن جز مستثنیات مردم است.

رضوی با اشاره به علل دست درازی به طبیعت و جنگل‌ها بیان کرد: افزایش قیمت چوب و وضعیت نامناسب معیشتی موجب دست درازی به جنگل‌ها شده است. در این راستا تاکنون حدود ۲ هزار عملیات کشف قاچاق چوب در استان انجام شد که طی این عملیات‌ها ۸ نفر از همکاران منابع طبیعی مجروح شدند و حدود ۱۷۰۰ قاچاقچی چوب دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.