افزایش آمار تصادفات رانندگی منجر به فوت در گردنهی حیران شهرستان آستارا نگرانی های زیادی به وجود آورده است. عرض کم و لغزندگی در سراشیبی تند جاده بخصوص در فصل زمستان موجب بروز تصادفات زیادی در آن شده است. این در حالیست که بیش از دو سال از تخصیص اعتبارات ملی برای تعریض این جاده می گذرد.
محور آستارا-اردبيل به امتداد حدود 70 كيلومتر از مسيرهاي ارتباطي استان هاي گيلان و به شمال غرب كشور است و قسمت عمده آن به علت گذر از منطقه كوهستاني و پر پيچ و خم حيران آستارا، حجم بالاي تردد و سوانح جادهاي را در طول سال شاهد است.
سال گذشته «عباس جاذب» دادستان عمومی و انقلاب آستارا با ابراز نگرانی از وقوع تصادفات جاده ای در این محور کوهستانی گفته بود: گردنهی حیران نباید به جاده مرگ تبدیل شود و پلیس راه میبایست درحین اعلام مقصر سوانح رانندگی، نقش و نواقص جاده را نیز در وقوع تصادفات اعلام کند.
درعین حال دو سال پیش «ولي داداشي» نماينده پیشین مردم آستارا درمجلس شوراي اسلامي از اخذ كد اعتبار ملي طرح بزرگ تعريض محور آستارا – اردبيل و اختصاص 250 هزار ميليارد ريال از محل كميسيون عمران و تلفيق بودجه به آن خبر داده بود.
داداشی گفته بود: وزارت راه و شهرسازي و سازمان راهداري كشور با طرح تعريض محور آستارا – اردبيل موافقت و اين طرح بزرگ و ملي در سه مرحله اجرا خواهد شد.
درهمین رابطه فرماندار شهرستان مرزی بندر آستارا از جدیت در تخصیص اعتبارات مصوب اجرای طرح تعریض جاده کوهستانی آستارا – حیران خبر داد.«عباس صابر» با بیان اینکه این مسیر نقش مهمی در ارتباط استانهای گیلان و اردبیل دارد افزود: اجرای این پروژه موجب تسهیل تردد، کاهش سوانح جادهای و رفع ترافیک میشود. لذا ادارهی کل راه و شهرسازی گیلان با جدیت به دنبال تخصیص اعتبارات مصوب اجرای تعریض این محور کوهستانی است.
گفتنی است راه ارتباطی آستارا – اردبیل بطول 75 کیلومتر است که حدود 20 کیلومتر آن در حوزه نگهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان گیلان قرار دارد.